Tragedia „Colectiv” scoate la iveala neoamenii dintre noi

Incendiul de vineri seara, 30 noiembrie, 2015, din clubul Colectiv va ramane multa vreme in memoria romanilor, insa aici nu vom discuta despre cauze, solutii, vinovati si asa mai departe, media si autoritatile vor avea tot timpul pentru asta. Vom aborda totusi alta problema, aceea a modului in care se raporteaza unii semeni ai nostri la aceasta tragedie si rolul jucat de religie in asumarea pozitiilor respective.

Cine sunt oamenii care se bucura de raul altora, ranjind tamp si decretand ca „satanistii si-au meritat soarta?” Conform deciziei Curtii Constitutionale, Facebook este un spatiu public, iar afirmatiile facute aici trebuie tratate ca atare, asa ca este bine sa stim care sunt neoamenii ce se plimba in libertate printre noi, ba mai mult, pot sa voteze si sa se inmulteasca, cu toate ca nu se poate spune ca astfel de specimene apartin rasei umane.

De de la un oier parnaias ca Gigi Becali nu te poti astepta la mai mult, acest individ cu IQ subunitar neratand ocazia pentru a-si etala prostia si a scuipa pe memoria celor decedati, pentru ca, nu-i asa, asta face orice cavaler al luminii, ortohot cu cruce-n frute:

„Mi se ridică părul şi mă cutremur tot. Fetele mele nu puteau fi acolo niciodată. Am văzut filmări de la acele aşa-zise spectacole. Erau lucrări demonice, se jucau cu focul şi făceau mişcări satanice. Ţineau degetele lui Satan, e semnul lui, încoronarea. Nu i-a interesat profitul, de aia au lăsat intrarea liberă, ei au vrut sufletele. Distrugerea sufletelor. Asta fac cluburile astea, acaparează suflete prin mişcări demonice. Cum să lăsăm 400 de copii să se ducă într-o mişcare satanică? E semn de la Dumnezeu!”

Multumim din nou cretinilor care au trimis aceasta dejectie umana in Parlamentul European…

Avem totusi o fauna bogata, ce cuprinde si politicieni, cum este Aurelian Pavelescu, numit pe buna-dreptate „groparul” PNTCD, chiar inaintea acestei drame, care acum isi manifesta revolta fata de decretarea de doliu national pentru niste tineri pe care „nu-i veti gasi in biblioteci si nici la biserici”:

http://arhiblog.ro/urmasii-corneliu-coposu-aurelian-pavelescu/

In urma reactiilor de pe net, se pare ca acest individ scarbavnic si-a sters contul, insa cel mai probabil ii vom vedea pe viitor ranjetul intr-un afis electoral, asa ca e bine sa nu uitam…

Elena Dulgheru, autointitulata „critic de film, jurnalist, poet, traducător. Doctor în cinematografie şi media cu calificativul ”Magna cum laude” (2008). Autoare a volumelor: „Tarkovski. Filmul ca rugăciune”, Ed. Arca Învierii – Premiul Uniunii Cineaştilor, 2002; „De vorbă cu Marina Таrкоvskaia”, Ed. Arca Învierii, 2004; „Scara Raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”, Ed. Arca Învierii, 2011. Membru al Uniunii Cineaştilor din România şi al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Editorilor Creştini. Membru al juriului la diferite festivaluri de film.” ne improasca pe noi restul, prostimea, cu o doza serioasa de… cultura:

„Nu se poate să semeni vânt fără să culegi furtună. Asta face Halloweenul, în mod organizat, cu stipendii de la Ministerul Educației (și alte foruri guvernamentale), neamendat de ong-urile pentru drepturile omului, de peste 20 de ani, promovând cu mână liberă satanismul, în timp ce orele de religie sunt acuzate de ”îndoctrinare”.

Uneori, lucrurile pe care le spunem se împlinesc. Dacă invoci în mod prea repetat o stafie, s-ar putea ca aceasta să vină… măcar așa, de plictiseală sau din politețe, că nu-i frumos să te lași așteptat. Cum de nu înțeleg atâta lucru sărmanii sataniști (dintre care unii nici nu se consideră ca atare)? N-au și ei olecuță de logică?!
De câtă vreme așteaptă, de fapt, tinerii halloween-iști, heavy-metall-iști și alți frecventatori ai horror-ului de franciză (artistică sau comercială din muzică, cinema, poezie, de pe bascheți, tricouri, eșarfe, ghiozdane școlare etc), o noapte ca cea de la „Colectiv”, pe care au invocat-o ei înșiși, prin cultul morții viscerale profanizate și profanate?! Sau credeau c-or s-o vadă doar la cinema, din puful fotoliului? Au uitat promisiunea micuței zâne: ”The dreams come true”?”

http://elena-dulgheru.blogspot.be/2015/11/la-colectiv-halloween-ul-si-secerat.html?spref=fb

Avem si presa neolegionara, antioccidentala, filorusa si ortodoxa pana in maduva moastelor, care ne explica intr-un articol intitulat „De ce trebuie interzis Halloween-ul! Invocarea forțelor malefice cauza metafizică a morții tinerilor din club Colectiv” cine e de vina pentru aceasta tragedie care a lovit neamul nostru pacatos, care, in ciuda eforturilor BOR, nu a luat masuri similare ca in „patria democratiei”, Rusia: „În Rusia ministerul învățământului a interzis Halloween-ul în școli, considerându-se o sărbătoare satanică, care perturbă tradiția ortodoxă, iar cercetătorii ruși au realizat că după Halloween, copiii devin depresivi și violenți.”:

Ca fapt divers, individul respectiv, Ionut Tene, care si-a etalat in fituica sa mizerabila in nenumarate ocazii caracterul profund gaunos, este angajat al primariei Cluj-Napoca, functionar platit din banii nostri, pozitie care imi pare incompatibila cu puroiul pe care il toarna zilnic la adresa celor care nu ii impartasesc delirul. Nu ar trebui sa se faca un control psihologic amanuntit acestor lichele sau sa se ia vreo masura fata de un „public servant” care urineaza pe memoria unor victime?

Un cont mai mult sau mai putin oficial al lui Dan Puric, acest cavaler al ortodoxiei si al sfertodoctilor bantuiti de misticism si lozinci nationaliste posta mizeria asta:

Sa ne intelegem, un cont cu 7500 fani nu se creeaza de azi pe maine, iar daca majestatea sa, PULIc originalul ar fi fost deranjat de aceasta uzurpare de nume, ar fi avut tot timpul din lume sa reactioneze pana acum, insa cel mai probabil postarile sunt fie scrise/aprobate de acesta si echipa sa de propaganda ori in asentimentul acestuia.

Am vazut ca lumea mai era revoltata si din cauza unei dudui, Ozana Barbanacea, de care spun sincer ca nu am auzit pana acum. Nu pot sa spun ca regret acest lucru, avand in vedere cat de cretina pare si aceasta fiinta bipeda:

Update: Se pare ca si la dupa o saptamana de la tragedie, cand inca mai mor victime, unii nu se potolesc, ba chiar fac pe cunoscatorii in „porti spre iad”, entitati malefice si alte chestii, cu toate ca sunt de profesie… medici, care mai apar si in emisiuni tv, cum este Ovidiu Dragos Argesanu. Prea multa prostie sau prea multe ore petrecute la farming in Diablo 3?

hellrifts

Pozitia BOR si a popimii nu este una unitara, unii functionari in sutana indemnand la compasiune (dupa cum ar fi normal si in fisa postului), iar altii, din cate se pare majoritari, blamand victimele, care in opinia lor, au primit ce au meritat, pentru ca din seria satanismului si a pedepsei lui doamne-doamne asupra pacatosilor.

Cunoscutul monah Savatie Bastavoi ne explica de ce nu e bun mascatul.

„Jocul de-a bostanii este un joc de-a moartea. Slavă Domnului, îngerii ne păzesc și îi păzesc și pe cei care se joacă de-a jocurile morții. Uneori însă moartea capătă prea multă îndrăzneală, așa cum s-a întîmplat în București. Moartea e obraznică de felul ei. Unul Dumnezeu e timid, sfios în atotputernicia Sa.
Nu vă jucați cu moartea. Nu mimați nimic din ce este al morții. Sau n-ați înțeles că în această lume nu există simboluri, ci numai forme ascunse ale realității?”

Alt fartat de-al sau, Filotheu Balan, taie si spanzura in postarea de pe Facebook, aceasta retea sociala inventata de un ateu, unde orice fanatic cu spume la bot poate sa se exprime liber:

„Faptul că au murit mulţi tineri ascultînd muzică macabră (ca să nu spun satanică) poate fi văzut ca o pedeapsă de la Dumnezeu, deşi rareori Dumnezeu pedepseşte în felul acesta. Din păcate, împrejurările în care au murit, în acest holocaust, sînt dubioase şi după învăţătura Bisericii e greu de spus dacă pot fi pomeniţi sau nu la slujbe. Aici ar fi fost nevoie de măsura duhovnicească a Părintelui Justin Pârvu, care ştia starea din veşnicie a fiecărui suflet. Lumea se întreabă de ce nu îi putem pomeni la rugăciuni. Ba sigur că îi putem pomeni la rugăciuni. Însă nu la Liturghie, cel puţin nu pe toţi. Pentru a fi pomenit nominal la Sfînta Liturghie (mai precis la Proscomidie, care este prima parte a slujbei) este obligatoriu să fim ortodocşi. (…)”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=162806844069883&set=a.154565738227327.1073741828.100010217054328&type=3&theater

Alt preot, Mihail Milea, gaseste si el o explicatie:

”Am lăcrimat şi am oftat deoarece eu, ca preot ortodox, n-am făcut mai mult decât trebuia, ca să nu se întâmple această scenă apocaliptică: să cadă foc de sus peste aceşti tineri plini de viaţă în ei. Ca preot, trebuia ca împreună cu alţi slujitori ai Bisericii să-i convingem, tot timpul, pe aceşti tineri, cât şi pe alţii ca ei, că nu au ce căuta în astfel de locuri întunecoase, insalubre, lipsite de lumina credinţei în viaţa veşnică. Locul tinerilor este în mijlocul naturii lui Dumnezeu care ne ocroteşte de tot ce este rău. Să-i învăţăm pe tineri să iubească lumina zilei, să danseze în aer liber şi să asculte melodii frumoase, aducătoare de linişte şi de bucurie interioară”

Ziarista Ramona Ursu povesteste o intamplare traita pe propria piele, insa din pacate cazul acesta nu este nici pe departe unul izolat, pentru ca asemenea ei, am auzit personal, din surse credibile, intamplari similare chiar in bisericile din orasul meu, Cluj-Napoca, „capitala europeana a tineretului”:

„Li s-a dat ce au cerut. Dacă ei asta au spus din gură, cu muzica aia rock, asta li s-a dat. Tot ce spui din gură ţi se dă”. Ascultam încremenită. Matei, cu ochii căscaţi la părinte, nu îmi mai explica, deodată, nimic. Nu prea tăcuse până atunci. Şi preotul ne spunea în continuare, senin, lucid, ca un adevărat învăţător al lumii, că aşa se întâmplă atunci când îi cerem Celui de Sus să ne omoare, când ascultăm muzica Satanei, când spunem ceva rău. Murim, aşa păţim. Aşa, chiar arşi de vii. Am ieşit năucită în curtea bisericii, fără să am putea să îi spun părintelui ceva. Nimeni, de fapt, nu îi spunea. E greu să fii pregătit să te răfuieşti cu cineva într-un loc sfânt, cu atât mai puţin cu un preot. „Mamă, dare dacă ascult muzică rock, ştii că mai ascultăm prin pauze, la şcoală, o să mă ardă Dumnezeu de viu?”. Atât m-a întrebat Matei. Pe margnea laculului de lângă Mănăstirea Căldăruşani, în liniştea pe care o căutam, printre partidele închipuite de pescuit ale lui Matei, i-am explicat copilului meu de ce e fals ceea ce auzise, de ce numai o minte schimonosită de prostie, de răutate şi de frustrare poate gândi aşa. De ce Dumnezeu nu ne vrea răul, nu ne ucide. De ce doar oamenii lăsaţi fără un dram de suflet, de milă, de credinţă, de compasiune şi gândire pot fi capabili de aşa nenorociri, de aşa vorbe.

Cristian Tudor Popescu subliniaza fatarnicia acestor fete bisericesti:

„Faptul că președintele director general al Godporației BOR, Daniel, dă un comunicat și aflăm că se roagă pentru morți și răniți în cadru restrâns, la liturghie, nu mă abțin să-l consider o bătaie de joc. Cei care cred în el și în ceea ce reprezintă au nevoie de rugăciunea patriarhului la vedere, ca să le întărească inimile, nu de comunicate și slujbe secrete.
Sau poate Înalt Preafericirea Sa îi consideră și el sataniști pe acești tineri?
Oricum, subscriu la constatarea lui Cătălin Tolontan: „Având în vedere comportamentul BOR, pare că suntem o țară ortodoxă, dar nu creștină”.”

Chestionati cu privire la lipsa de reactie si la faptul ca nu au fost prezenti la locul tragediei pentru a acorda o mana de ajutor sau un minim de suport moral, arogantul purtator de cuvant al BOR, Constantin Stoica, spune ca au fost acolo popi, dar se pare ca din cei „undercover”, lucru destul de plauzibil avand in vedere lunga lor relatie de colaborare cu Securitatea si toate regimurile de pana acum:

http://www.europafm.ro/biserica-ortodoxa-romana-reactioneaza-au-fost-preoti-prezenti-la-locul-tragediei-dar-cu-discretia-necesara/

dar si ca „nu au fost invitati” (uitand ca nimeni nu ii invita atunci cand vin la cersit cu Boboteaza), iar din cate se pare, magia facuta de popi nu functioneaza chiar in orice loc:

„Preoţi au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos şi de situaţie emoţionantă. Nu putem sfinţi ceva ce nu există. Nu se face slujba într-un local. Rugăciunea se face într-un context, se face în biserica la Sfânta Liturghie”

E bine de stiut ca atunci cand te rogi sau batman iti stropeste casa, hocus-pocus-ul nu are loc, pentru ca deh, nu e loc „sfintit”. Pe langa ca sunt ticalosi, mai sunt si incoerenti, cine stie, poate or fi tinut prea mult post…

Ei, dar cand faci parte din clubul ahtiatilor dupa bani, esti jeg pana la capat, dupa cum arata patania parintilor lui Valentin Fieraru, barmanul din Colectiv, carora li s-a cerut spaga atat la IML dar si pentru inmormantarea copilului decedat in incendiu, fiind refuzati de preotul din localitatea argeseana atunci cand nu au avut banii ceruti. Si mai vezi ca se mira unii de ce sunt criticate aceste bestii in sutana si corporatia BOR care este pusa doar pe jumulit prostimea!

UPDATE: La cateva zile de la incident, a intrat in functiune si aparatul de PR al BOR, pentru ca insusi preasecurimea sa, Daniel, s-a deplasat pentru slujba de inmormantare a femeii de serviciu de la Colectiv. Totusi, cand ziaristii i-au cerut o reactie, aceasta a venit si a confirmat cele de mai sus:

„Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei

Pentru a nu lasa BOR sa se scalde in ignoranta sinistra de care da dovada, mai apar se mai gaseste cate un cretin si din randul celorlalte culte, care sa ne explice cum e cu rock-ul, semnele si Satana. Sa nu ii uitam nici pe astia, as zice:

Emanuel Dobrin, pastor: Aș vrea să mă înțelegeți foarte bine, nu pot spune că cei care au murit în Colectiv au fost mai păcătoși decât cei care nu consumă rock sau metal, dar trăiesc în alte păcate. Plata păcatului, în orice context, este moartea (Rom 3:23)

Il mai avem si pe Teofil Gavril, redactor-sef la Vocea Credintei si redactor la Radio Samariteanul, care delireaza in aceeasi linie cu dobitocii de mai sus:

Totuși, prea se leagă cu o dimensiune spirituală acest incident. Iertată-mi fie bănuiala, dar dracii nu erau deloc lipsă de la un asemenea eveniment. Formația Goodbye To Gravity își lansa albumul „Mantras of War” în Club Colectiv, una din piese numindu-se „The Day We Die”. Unii martori susțin că tocmai acea piesă se cânta la momentul declanșării incendiului. Vom putea să refuzăm o asemenea ipoteză, vom alege să refuzăm că e o putere demonică acolo. Vom putea alege să credem că e doar o conjunctură nefericită, realitatea este că dimensiunea spirituală a incidentului nu poate fi ignorată. Voi rămâne cu gândul că „dracu i-a luat din viață pe acei copii”.

374035_4725754271837_1082346734_n

Pastorul baptist Ionel Tutac:

ionel-tutac

„Incendiul de la „Club Colectiv”, în care şi-au pierdut viaţa 27 de tineri, iar alţi 184 au fost răniţi, a confirmat faptul că Halloween-ul este o sărbătoare periculoasă. Regret profund această dramă şi mă rog ca Dumnezeu să aducă mângâiere în viaţa familiilor îndoliate. Mă rog în acelaşi timp ca cei răniţi să înteleagă că sângele care a curs din rănile lui Hristos poate aduce vindecare trupească şi sufletească. Nu pot, însă, să trec peste faptul că există o strânsă legătură între Halloween şi lumea demonilor. Cred ca tragedia de la Bucureşti nu este o coincidenţă nefericită, ci o lecţie pe care Dumnezeu ne-a dat-o nouă românilor şi în special generaţiei tinere””

Ce-i drept, exista si cateva voci din randul preotimii care spun ca mesajul patriarhului Daniel, ala tardiv, ar fi unul duplicitar, acesta interzicandu-le accesul la locul tragediei dar si unii membri ai clerului care au o atitudine mai civilizata:

cruciatu

7

Totusi, cateva voci razlete, nu pot schimba jegul care colcaie in sanul acestei institutii incremenite in secolele trecute, unde inca folosea sclavi tigani pentru a le munci pamanturile. Aceeasi atitudine de superioritate o afiseaza si astazi, iar in cazul unei drame ca aceasta BOR este lipsita de reactie si empatie, ba chiar are nesimtirea ordinara de a invinovati victimele si a se ratoi cand i se pun intrebari incomode.

Cand „parintii spirituali” ai poporului roman, formatori de opinie, politicieni, oameni de… „cultura” si alte personalitati gasesc ca ok, in plin doliu national, sa-si reverse incultura, mizeria sufleteasca si ura fata de toti cei care nu se incadreaza in anumite tipare, oare ce ne putem astepta de la omul de rand, care isi gaseste propriile credinte si preconceptii validate de cei de mai sus:

12190057_1183903791638472_5531475097005088786_n

dobitoci

Madam asta vocala rau, probabil datorita invataturilor „crestine” pe care le vrea varate pe gatlejul tuturor:

4

aaa

10

11

12

Avem si profesori universitari, cum este si Viorica Balteanu, de la Universitatea Politehnica Timisoara:

11703474_418373761702750_7631892661205731604_o

vaca baltata

Ia spuneti voi, cum credeti ca a ajuns asta cadru didactic?

Acesti indivizi sunt doar cateva exemple, este de ajuns sa accesati orice articol pe aceasta tema sau sa scroll-ati prin newsfeed-ul Facebook-ului, sunt convins ca exista multi astfel de inapoiati, al caror loc este in Evul Mediu, nu intr-o tara europeana a secolului 21… Este bine sa nu uitam prea curand declaratiile odioase ale acestor personaje, chiar daca multi le-au sters deja si acum stau cu capul in pamant, asteptand sa treaca furtuna si lucrurile sa intre pe fagasul „normal” de pana acum. Ganditi-va ca toti acesti „oameni”, macinati de o incultura crasa si de adanci frustrari ar fi in stare sa scuipe pe mormantul fiecaruia dintre noi, daca cumva nu ne-am incadrat in tiparul lor de normalitate…

O mica intrebare pentru cretinii sinistri care persista in prostia lor, cu „rockerii sunt satanisti” si „au patit ce au meritat ca erau in club, de Halloween si nu la biserica”:

Oare zeul vostru piroman a avut ceva mesaj de trimis si in 1930, cand o biserica din Costesti, judetul Arges, a luat foc, iar 116 copii au murit arsi de vii chiar in „casa Domnului„?

Daca incendiul din „Colectiv” este un semn al maniei lui doamne-doamne si ar insemna sa renuntam la sarbatori importate si/sau cluburi, muzica rock, atunci pe aceeasi logica deficitara, nu ar trebui sa punem lacat pe toate bisericile? Pai ori suntem ipocriti ortodocsi pana la capat ori nu mai suntem?

Alte articole de bun-simt pe aceasta tema:

1. http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/cele-mai-stupide-declaratii-incendiul-colectiv-artistii-promovau-schizofrenie-mentala-cincea-dimensiune-1_563769a6f5eaafab2c3d5730/index.html

2. http://www.timesnewroman.ro/life-death/zece-categorii-de-idioti-care-s-au-remarcat-dupa-tragedia-din-colectiv

3. http://adevarul.ro/news/politica/primul-lista-demisiilor-piedone-1_5637628ff5eaafab2c3d2ca1/index.html

4. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20545730-cultura-intolerantei-internetul-asaltat-cei-care-cred-victimele-tragediei-din-club-colectiv-murit-pentru-celebrau-sarbatoarea-pagana-halloween-sarbatoreau-moartea-focul-iadului-primit-sansa-faca-direc.htm

5. http://www.vice.com/ro/read/cum-sa-nu-fii-un-cretin-pe-internet-in-cazul-incendiului-din-colectiv-256

6. http://adevarul.ro/news/eveniment/dumnezeu-nu-e-nemernic-de-al-vostru-Si-piroman-1_56373bb8f5eaafab2c3c7596/index.html

7. http://prosicontra.com/2015/10/31/ziua-in-care-crestinismul-s-a-dovedit-mort/

8. http://bogdanstoica.ro/index.php/blogul/item/20739-copilul-tau-e-rocker-nu-l-deranja-o-sa-fie-bine

9. http://bogdanstoica.ro/index.php/blogul/item/20852-de-ce-nu-vezi-picior-de-manelist-la-mitinguri

Si daca cumva veti ajunge sa va puneti intrebarea de ce un numar totusi relativ mic de persoane (aprox 200) au ajuns sa blocheze sistemul de urgenta al CAPITALEI Romaniei, amintiti-va ca nu pompierii sau medicii aduc voturi in tara asta, iar popii de la care asteptati compasiune au alte prioritati:

http://unicornulroz.info/2014/11/10/ponta-bor-si-preacurvia/#.VjieRrcrKUk

6 păreri la “Tragedia „Colectiv” scoate la iveala neoamenii dintre noi

  1. caricaturist Autor articol

   🙂 Scuze de intarziere, mai ales ca si mie imi plac cugetarile lui Voltaire, mai ales aceasta, care se potriveste perfect (si) azi:

   “Clericul este un om care se simte chemat sa traiasca fara a munci, pe spinarea ticalosilor care muncesc ca sa traiasca.”

   View Comment
   Răspunde
 1. Pingback: Cazul Bodnariu, mic tratat de manipulare

 2. Ирина

  „Vestea a venit in miez de noapte, dupa miezul noptii. Una dintre persoanele cu care a fost acolo, rudele acesteia au aflat ca este internata in stare grava la spital si am fost si noi anuntati. Si am inceput sa cautam prin oras. Am luat spitalele la rand”,

  View Comment
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.