A murit Vadim, dar am ramas cu mostenirea sa…

In data de 14 septembrie 2015, Corneliu Vadim Tudor a decedat la spital, in urma unor multiple atacuri de cord, tentativele de resuscitare esuand. Experientele anterioare ne-au aratat ca in cazul decesului unor personaje mediatizate, urmeaza mereu circul, cum a fost de exemplu la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu.

Vadim a fost un personaj cunoscut de toata lumea, insa unul profund toxic, care a facut cariera ridicand osanale lui Ceausescu

si atacand dur pe oricine se opunea de atunci sistemului, dupa cum arata o scrisoare catre tovarasul Nicolae Ceausescu, caruia ii spunea „va mulţumesc din inima şi va asigur că orice s-ar întâmpla, indiferent cât de grave vor fi acuzaţiile pizmaşilor şi apatrizilor, va voi glorifica întreaga mea viaţă!”

http://www.b365.ro/scrisoare-din-arhiva-securitatii-cum-turna-vadim-tudor-inainte-de-89-si-ce-ii-scria-lui-ceausescu_237197.html

Revolutia nu a insemnat din pacate sfarsitul traseului ascendent al acestui lingau, acesta continuand sa se gudure pe langa puterea de atunci, FSN-ul tovarasului Iliescu, atacand furibund pe toti cei care se impotriveau sistemului, folosindu-se de o publicatie care nu isi merita numele, „Romania Mare”.

(V)VC Tudor a fost folosit astfel ani la rand pentru a lovi in dusmanii clasei conducatoare, iar din moment ce avea protectia asigurata, nu raspundea pentru acuzatiile si calomniile pe care le debita in stilul sau specific, imbinand jumatati de adevar cu minciuni grosolane, folosind manipulari ordinare si inventand povesti, ca in cazul Rona Hartner si Emil Constantinescu.

Apogeul carierei sale politice a fost in anul 2000, cand a ajuns in turul doi al alegerilor prezidentiale, impreuna cu Ion Iliescu, fostul sau mentor. Indiferent daca acest scenariu a fost planuit de la bun inceput ori a fost doar voia sortii, poporul roman nu trebuie sa uite niciodata ca din cauza lui Vadim Tudor, Iliescu impreuna cu Adrian Nastase si gasca lor au primit din nou tara pe mana timp de 4 ani, in care la adapostul „linistii” asigurate de „bunicuta bolsevica” s-au creat prejudicii grave statului, ca sa amintim doar contractul de vanzare a Petrom-ului catre OMV, afacerea Sidex, contractul cu Bechtel si asa mai departe…

Dupa aceea influenta lui Vadim a scazut, iar faptul ca nu a disparut de tot de pe scena publica s-a datorat diverselor televiziuni, care in goana dupa audienta, il chemau pe acest mascarici pentru a se da in petec, majoritatea romanilor fiind fascinati de episoade de genul asta:

M-am tot intrebat, ce fel de oameni sunt cei care il plang acum pe acest individ gretos, care injura „crestineste” carevasazica pentru a-i apara memoria, considerandu-l patriot sau om de cultura? Raspunsul nu e politically correct, dar pe de alta parte, nici Vadim nu credea in asa ceva 🙂 Aproape fara exceptie, fanii lui Vadim sunt agramati, badarani, foarte usor de influentat, extremisti, nationalisti, antisemiti, iar ca varsta fie sunt cocalari ce nu si-au luat BAC-ul, ori pensionari ce belesc toata ziua ochii la Ghita TV si Latrina 3. Au in comun faptul ca au frustrari adanci, care erau cumva alinate de tribunul autointitulat, ce gasea mereu vinovati pentru saracia poporului roman, in functie de interesele sale de moment. Vinovatii de serviciu au fost pe rand dizidentii din comunism, apoi opozitia FSN-ului, dusmanii lui Iliescu, „mafia” generica, evreii, ungurii etc. E frumos sa ti se spuna ca nu e vina ta ca esti sarac si prost, toti „nenorocitii” insirati de Vadim poarta responsabilitatea situatiei tale, iar solutia este mentinerea „tribunului” autointitulat in politica, pentru ca nu-i asa, doar el curata tara cu mitraliera…

Vadim 2

Acest mare patriot al neamului se referea la Doina Cornea ca la „cea cu fata de sobolan fiert in lichid de frana”, iar despre adversarul politic al stapanului Iliescu, Corneliu Coposu zicea „cu fața lui de broască țestoasă îl caută moartea pe-acasă”. De la cretinii care cred ca Vadim era eroul lor ce ii apara de unguri nu te poti astepta sa stie ca tocmai cei injurati de el erau patrioti adevarati, dupa cum au demonstrat-o aici:

http://adevarul.ro/locale/zalau/cum-demonta-corneliu-coposu-1940-pofta-ungariei-ardeal-noi-inca-n-avem-stepe-nu-cerem-ei-1_561a7891f5eaafab2c8b2601/index.html

Nici Ion Ratiu nu a scapat de jignirile tribunului: „Ion Rațiu și-a cărat scheletul din Anglia în România”, la inceputul anilor 90 Romania Mare declansand de altfel ample campanii denigratoare la adresa sa si a lui Coposu, ca doar nu-i asa, asta fac patriotii lui peste prajit…

Sa vedem ce se spune despre trecerea in nefiinta a acestui individ:

Mihai Mincan: Inmormantarea lui Vadim m-a facut sa inteleg maretia Tribunului (Vice)

„Știu, prietenii îți vor zice: „Stai, mă, liniștit. Încă ești tânăr, mai ai timp să faci chestii remarcabile, ca Tribunul‟. Mi-e teamă că te mint în față. Te simți în stare să te iei la luptă, concomitent, cu țiganii, ungurii, musulmanii și să și desconspiri mafia iudeo-masonică? Să urăști cu patos pe toată lumea, să ai curajul de a amenința femei cu bătaia printr-o parcare din București, noaptea? Să arunci cu atâta căcat în lume, încât să-ți găsești milioane de admiratori care să creadă că săpunul ar trebui interzis?

Crezi că vei reuși, vreodată, în viața ta, să scrii o propoziție absolut perfectă, precum: „Ţiganca aia plină de negi e atât de proastă încât se scobeşte în nas, dă pe pereţi şi ţipă că sunt microfoanele SRI‟?”

Mihai Voinea: Sfarsitul Epocii Vadim. Istoria unei vieti dedicate insultei si scandalului: „Tara nu mai poate fi condusa decat cu mitraliera” (Adevarul):

„Cu o carieră compromisă de scandaluri şi calomnii, Corneliu Vadim Tudor şi-a trăit ultimii ani din viaţă în mocirla emisiunilor de scandal şi divertisment ieftin. A fost una dintre cele mai avizate voci în scandalul „Mărioara Zăvoranu vs. Oana Zăvoranu“. Şi-a pus la încercare memoria şi cultura generală la „Te pui cu blondele“ şi şi-a scos maşina la vânzare, în direct, la o emisiune de la Kanal D. În urmă cu câteva zile, a scris în „România Mare“ că „aşa-zisul prinţ Nicolae a fost dat afară din aşa-zisa casă regală pe motiv de… curlangeală!“. Cu acest ultim cuvânt iese Vadim din publicistica românească.”

Cristian Delcea: Enciclopedia Vadim. Odioasele pamflete, porecle si jigniri pe care le lasa in urma. „Asta seamana cu un testicul de balena” (Adevarul)

„Sub umbrela platitudinii „despre morţi numai de bine”, nimeni n-a mai avut chef să se întoarcă în timp şi să arate ce a însemnat Corneliu Vadim Tudor în România ultimilor 25 de ani. Cel supranumit „Tribunul” a fost întemeietorul unei şcoli de gândire care începe cu „hai, sictir” şi se termină cu „s-a umplut paharul, jos cu poponarul!”. O şcoală de gândire în care n-a existat nicio regulă şi în care, sub alibiul pamfletului, Vadim a incitat la violenţă şi a insultat fără nicio remuşcare după cum a avut chef şi după cum i-au dictat interesele.”

Alexandru Petria: La moartea unui rahat cu ochi (Stiri pe surse)

„Isteria care a cuprins societatea românească, începând de ieri, de când a dat colţul, e grăitoare. În ea se văd simptomele bolii care ne împiedică dezvoltarea, normalizarea. Memoria scurtă, apetitul pentru gargaragii, tendinţa de-a scuza şi ierta aproape orice, incultura înspăimântătoare.”

Mihai Popescu: Povestea lui Vadim Tudor iti arata de ce toti trolii sfarsesc prost (Vice)

„Genul de oameni care ar zice „despre morți numai de bine” și la parastasul lui Hitler încearcă să-i ia apărarea zilele astea, alții îl prezintă ca pe o eminență cenușie a comunismului care a călărit România, de parcă a fost Nelu Iliescu. Din punctul meu de vedere, a fost mereu un clovn trist și penal, care a reușit să rămână relevant doar prin circul pe care îl juca în parlament, în platourile televiziunilor de știri și, într-un final, la Capatos.”

Cristian Tudor Popescu

„În fine, ultimii dar nicidecum de pe urmă, sunt bunii români. Ca ce și cum există ei, habar n-am. Știu cum poate fi cineva bun inginer, medic, jucător de tenis sau șofer de tir, bun părinte, coleg sau cetățean, dar în ce constă performanța de a fi român nu pot să-mi dau seama. Dacă e vorba de a te înfășura în tricolor ca să apari la televizor, de a zbiera mai tare decât toți „Hai, România!” și a-i înjura cu sete pe dușmanii neamului românesc, bozgorii, jidanii, românii trădători și conspirația mondială, atunci bun român poate fi și un bețiv, puturos și iresponsabil, care și-a părăsit familia și nu e în stare să facă nimic serios. E singura și sigura lui șansă de a pretinde că e bun la ceva. Și, pe asta, i-o oferă generos și din plin, Vadim.
Vedeți ce mulți sunt cei umpluți de bine de către marele Vadim?…
Și ei n-au dispărut odată cu el.
Își așteaptă noul binefăcător.”

Alexandru Petria: Patriarhul si revirginarea (stiripesurse.ro)

„Ce să înţeleagă elevii de aici? Că oricât de lepădătură eşti întreaga viaţă, dacă ai un nume, capul bisericii cu influenţa cea mai mare în ţară o să te laude la moarte? Da. Acesta-i ideea care rămâne.

Mesajul Patriarhului e un text scris parcă cu mâna dorelilor care abia au reuşit să-l bage în groapă pe Vadim Tudor, dispreţuitor faţă de memoria celor morţi în 1989 şi a victimelor comunismului. O pagină nerușinată, demnă de-o antologie a ruşinii. Dan Ilie Ciobotea, chiar nu vă umbrește nițel jena?”

Cosma Virgil: Prea scurtul drum de la presedintie la hazna (justitieoarba.com)

„În îndeplinirea misiunii încredințate și-a asumat rolul de clown, a declarat, nu odată, că „țara asta trebuie condusă cu mitraliera”, i-a regizat fostului președinte Constantinescu un scandal sexual cu o actriță de mâna a 7-a, s-a plasat de fiecare dată de partea minerilor care năvăleau în București, a inundat piața media cu știri falsificate și pericole inventate, a publicat nenumărate texte despre presupuse picanterii din viața politicienilor, toate în stil tipic securist, adică o mică fărâmă de adevăr îmbrăcată într-un noian de invenții și insulte. Cu toate că niciuna dintre etichetările lansate de „Tribun” (poreclă aleasă de el însuși) nu a putut fi dovedită vreodată, majoritatea au devenit folclor. O dovadă în plus a apetenței insațiabile a românilor pentru bârfă și zvon. Bine protejat de sistem, Vadim a plătit foarte puține dintre zecile de procese de calomnie pierdute iar închis nu a fost, niciodată.”

Petre M. Iancu: Rusine sa-ti fie, rusine! (Adevarul)

„Tu, „patriot”, vândutule? Să fim serioşi. Ai fi putut fi patriot. Dar, spre ruşinea ta perpetuă, ai ales altfel. Ai ales ultranaţionalismul. Ai ales vânătoarea de români de treabă. La fiţuica imundă condusă de mentorul tău patibular, te-ai repezit sub comunişti s-o desfiinţezi pe autoarea unui articol care, expertă fiind în psihologie sportivă, îndrăznise să laude tenacitatea de mare luptător a unui Ion Ţiriac. O reliefase în contrast cu impotenţa şi neseriozitatea afişate la un meci de Cupa Davis de colegul său mai tânăr, Ilie Năstase. Dar câţi profesionişti corecţi n-ai osândit, poate distrus ?”

Corneliu Vadim Tudor: Court poet to Nicolae Ceausescu who became an extreme nationalist figure after the fall of communism in Romania (Independent.co.uk)

„Vadim was given money, unlimited access to the media and immunity from prosecution to launch an ultra-nationalist movement. Nothing happened when his bodyguard beat up an opposition deputy in parliament in 1993, then on 18 December 2006 he took a mob to parliament, staging a riot as a report on the crimes of communism was formally presented (with the former Polish and Bulgarian presidents, Lech Walesa and Zhelyu Zhelev, in attendance).”

Vladimir Tismaneanu: Corneliu Vadim Tudor si poluarea climatului public (tismaneanu.wordpress.com)

„Ascensiunea populismului, a ceea ce se poate numi viziunea etnocratic autoritaristă, ca si respectabilizarea lui sint este de fapt rezultatul ororii feseniste de disidenti, de renasterea societatiii civile. Originile peremismului, ca si ale fesenismului, sint inseparabile de ideologia national-stalinista. Să recitim lista “trădării nationale” propusă candva de “tribun”, si vedem clar impotriva cui, sau mai exact impotriva căror idei, se constituie peremismul ca miscare a disperăriii, furiei, revansei si invidiei istorice”.”

Adrian Epure: Corneliu Vadim Tudor a murit. Ultima calomnie a politicianului, la adresa lui Halep. Ce a sugerat „Tribunul” despre numărul 2 WTA chiar în ziua morţii sale (Adevarul)

„După ce a sugerat, în urmă cu câteva luni, că relaţia dintre Ion Ţiriac şi Simona Halep n-ar fi tocmai una profesională, Vadim a recidivat chiar în ziua morţii sale. „Am auzit că bătrînul curvar Ion Ţiriac a pus ochii şi pe Simona Halep, ba chiar trăieşte cu ea. E posibilă o asemenea porcărie? Din partea Măcelarului de la Balc ne aşteptăm la orice. Fata a fost prietenă cu un aromân de-al ei, băiatul lui Teo Sponte, dar s-au despărţit recent. Satyrul matusalemic cu mustaţă flocăită ar trebui castrat chimic, dacă nu chiar fizic”, a scris „Tribunul” în numărul din „Tricolorul” care a apărut pe piaţă chiar în dimineaţa zilei de 14 septembrie.”

Dan Andronic: Corneliu VADIM Tudor. EXCREMENTUL Zilei. De ce nu avem motive să-l regretăm. (Evenimentul Zilei)

„Am crescut ca tânăr gazetar citind săptămânal revista liderului PRM. Mă distra și mă îngrețoșa în același timp. Avea articole în care i se vedea talentul de pamfletar, dar era plin de remarci antisemite, xenofobe și abjecte. Poate că vă întrebați cum a fost posibil un asemenea fenomen?
E simplu: revista „România Mare” a apărut în 1990, cu aprobarea expresă a primului ministru de atunci, Petre Roman, care alături de Ion Iliescu, președintele României, își dorea un organ de presă care să frece ridichea dușmanilor politici. Era perioada ziarelor în sute de mii de exemplare, iar televiziunile de știri erau doar una – TVR, controlată tot de Guvern. Începea perioada manipulărilor sub masca informării.”

Corneliu Vadim Tudor, exponentul extremismului si xenofobiei in politica si viata publica (Hotnews)

„Dupa 1990, Vadim a fondat imunda revista Romania Mare, unde a calcat in picioare sute de personalitati ale vietii publice prin calomnii si insulte ramase mai mereu nepedepsite. Primele campanii de presa au fost indreptate impotriva liderilor partidelor de Opozitie de la acel moment, Corneliu Coposu si Ion Ratiu, adica adversarii noii puteri politice instalate la Bucuresti dupa Revolutia din 1989.

Vadim a calomniat politicieni, ziaristi, oameni de cultura, si intelectuali care indrazneau sa critice orientarea ex-comunistilor grupati la putere in jurul lui Ion Iliescu.

Un moment definitoriu pentru conduita publica a lui Vadim este condamnarea comunismului de catre Traian Basescu. Cand presedintele din acel moment al Romaniei a citit in Parlament declaratia in 2006, Vadim Tudor a facut un circ urias in sediul legislativului, urland si agitand pancarte insultatoare la adresa lui Basescu si a unor semnatari ai declaratiei de condamnare a comunismului.”

Dan Ionescu: Ipocrizia de la capul mortului (Adevarul)

„Un val de ipocrizie l-a însoţit în moarte pe marele maestru al scursurii, pe omul care a cultivat ca nimeni altul insulta şi linsul în fund, pe cel care împroşca rahat şi atunci când rostea un simplu „Bună ziua”. Acum a redevenit peste noapte un talent, o valoare şi un om de cultură pe care îl pierde ţara, pentru simplu fapt că, mde, e mort. Ipocriza morţii care şterge toate păcatele şi capacitatea noastră permanentă de a uita ce ni se întâmplă sunt premisele care pot duce la o statuie a tribunului alături de cealaltă catastrofă a vieţii publice româneşti: Adrian Păunescu. Văd oameni care îl plâng sincer pe Vadim şi îmi dau seama că există un motiv întemeiat pentru locul în care ne găsim astăzi. E impardonabil să îl numeşti pe Vadim om de cultură, după cum era impardonabil să îl deplângi pe omul de cultură Adrian Năstase când era ridicat cu duba. Formula „om de cultură” nu mai are niciun sens, aşa cum să faci un doctorat nu mai are nicio valoare după ce auzi de doctoratele lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea.”

Comentariile aparute la aceste articole arata destul de bine cine sunt si mai ales ce (nu) gandesc admiratorii acestui puroi uman, iar rezultatul este unul dezamagitor nu doar pentru starea de fapt din Romania, cat pentru specia umana in general.

Reactia unui vadimist la un comentariu al meu, in care l-am creionat pe „marele patriot” identic cu ce am scris aici:

brasovean prost 3

Nemultumindu-se cu acea amenintare, marele detectiv vadimist se apuca sa imi scormoneasca profilul public de Facebook, iar intr-o sclipire de geniu, da peste blogurile mele si profereaza o noua amenintare cu moartea:

brasovean prost

Lasand la o parte faptul ca nu mi-am ascuns niciodata identitatea, mi-am asumat mereu parerile, cu nume si prenume, iar scopul blogurilor mele nu este sa fie „greu de gasit”, trebuie sa remarc stupiditatea acestui specimen, care, in prostia sa, a comentat si de pe IP-ul sau real, cel atribuit de RDS Brasov 🙂 Ceea ce acest cretinut cu o fata ce tradeaza emigratia multor neuroni nu stie este ca amenintarea se pedepseste conform art. 193 din Codul Penal cu inchisoare de la 3 luni la un an sau amenda.

brasovean prost 2

In momentul in care l-am informat de acest aspect, bravul adept al „bunului crestin” Vadim, m-a blocat si si-a sters in mod inutil comentariile, pe care i le salvasem, obicei deprins pe vremea cand lucram in presa. Aviz amatorilor, nu va mai jucati cu prostiile astea, pentru ca nu e de gluma cu asa ceva, iar chiar daca probabil nu o sa fiti inchisi, un cazier face „minuni” pentru cariera voastra. Cine stie, poate va fi nevoie sa dau si un exemplu, ca doar asa mai pot fi potolite unele javre latratoare…

Alt votant PRM trecut de prima tinerete, se gandeste totusi sa il apere pe lasul ce spurca amenintari, procedand intr-o maniera asemanatoare:

vadim f8

Sa luam acum alt bunicut, care pur si simplu a simtit nevoia sa imi trimita un mesaj privat, in urma unui comentariu similar:

vadim f17

Nostalgicii vremurilor in care „timpul trece, leafa merge” si votantii hardcore ai lui Vadim nu cadreaza deloc cu imaginea batranilor intelepti, care au grija de nepoti si le impartasesc acestora din experienta de viata in timp ce ii leagana pe genunchi. Emblematic pentru aceasta generatie ce regreta „democratia prost inteleasa” in care ai dreptul sa vorbesti liber a fost poate marsul de solidaritate cu alt securist ordinar, Dan Voiculescu, cand Latrina 3 a reusit sa scoata din fata tembelizorului cateva mii de astfel de personaje, intr-o „Plimbare a libertatii”…

Un asa-zis argument, mult trambitat de catre adulatorii acestui jeg uman, este acela ca trebuie sa ne conformam idioteniei de dicton importat din latina, „despre morti numai de bine”, iar cine avea ceva de spus despre Vadim, trebuia sa o faca doar in timpul vietii sale. Ca sa folosesc un eufemism, as spune ca logica elementara nu este chiar punctul forte al urmasilor spirituali ai lui VC Tudor, pentru ca moartea nu inseamna o stergere cu buretele a tuturor actiunilor unui om, ceea ce esti si ceea ce faci in singura viata pe care o ai la dispozitie trebuie privit ca atare si atunci si dupa ce ramai rece. Moartea nu inseamna iertare, pentru ca pe logica aceasta, Stalin, Hitler, Pol Pot si alti criminali sunt egali cu orice individ care a murit dupa ce a dus o viata onesta in care nu a facut rau nimanui. Avand in vedere ca actiunile noastre ne urmaresc si dupa mormant, importanta lor este cu atat mai mare, la fel si raspunderea pe care o purtam pentru ele. Cei care spun ca este o lasitate sa il critici pe Vadim acum, uita ca acesta a fost criticat toata viata, avand ca bonus si zeci de procese de calomnie pe rol. Ca nu se obosea lumea sa il aminteasca si sa-i expune defectele la fiecare 2 zile a fost un lucru bun, iar faptul ca moartea sa a adus un val de critici isi gaseste explicatia in modul in care acesta este plans cu ipocrizie de personalitati publice, fiindu-i organizata chiar si o inmormantare cu… onoruri militare. Dar ce sa le explici talibanilor vadimisti ca acesta:

vadim f9

vadim f10

vadim f11

vadim f15

Alta bunicuta simpatica care vorbeste despre patriotism in timp ce masacreaza limba romana, probabil tot din vina evreilor si ne-romanilor, care l-au sabotat sistematic pe acest „roman pur sange, sincer si direct”…
vadim f5

Ungurii, eterna problema. Ah, stai, ce zice asta de Ponta?

vadim f1

Lasand la o parte faptul ca Costin (da, e intentionata cacofonia) nu are nevoie de variante, la el stim sigur care e verdictul, gasesc totusi intrigant faptul ca il aduce pe „dottore” in discutie. Sigur, Vadim Tudor a consemnat ca Ponta este exponentul mafiei si un dusman al tarii, inca i-a dedicat si o poezie, intitulata „Mr. Pirt si curva popii”:

v4

Hmm, totusi, dupa ce l-a numit pe prim-ministrul Romaniei „poponar”, pe nevasta-sa „curva” si posesoarea unui „sex cat o galeata”, Vadim s-a gandit sa parieze pe cel care parea dupa toate estimarile ca va fi viitorul presedinte, indemnandu-si mortii vii votantii sa il sustina pe „tanarul Victor Ponta”, impotriva neamtului care va vinde tara ungurilor, in speranta ca poate-poate va prinde un os, asa cum a facut de atatea ori…

Vadim in actiune, la Latrina 3, fiind intervievat de pastorul voiculescian, Gadea Buze-Maro:

Altul spune ca turma are dreptate, deci ar trebui urmata, plus aceeasi tampenie cu mortii.

vadim f4

Ceea ce spune nenea se numeste „ad populum” sau argumentul fals al multimii, iar daca ne-am lua dupa el, ar insemna ca majoritatea care l-a votat in ’90 pe Iliescu in proportie de 85% a avut dreptate?

Romania este un loc mai bun fara Vadim Tudor, lucru valabil si pentru momentul in care fanii sai il vor intalni la o cafea, fani care pana atunci vor apuca sa isi educe copiii in acelasi spirit, isi vor gasi noi idoli si vor vota la fel cum au facut-o pana acum, regretandu-l zi de zi pe cel care, prin vorbele sale strigate sau rimate, ii facea sa caute vinovatul oriunde in alta parte, doar nu in oglinda…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.