Amintiri cu de toate (4): alte jucarii ale copilariei

Am povestit si aici despre jocurile copilariei mele, insa daca ar fi sa ma gandesc care a fost jucaria preferata, nu as avea nici un dubiu: este vorba de soldateii de plastic, care intr-un fel au fost precursorii hobby-urilor mele mai recente, unde comand alti soldati, virtuali de data aceasta:

Ei, cand eram eu mic, singurele calculatoare accesibile erau HC-urile, iar joaca afara cu prietenii era sfanta. Totusi, pentru „indoor use” existau destule variante, din fericire pentru bugetul parintilor mei, pasiunea pentru soldatei nu era una scumpa. Se gaseau si piese individuale, insa in general soldateii erau comercializati in seturi cu tematica specifica, cu predilectie spre WW 2. Incercam sa gasesc figurine apartinand tuturor statelor implicate in conflict pentru a asigura un echilibru al fortelor si a recrea batalii celebre despre care aflam in documentarele de tip „battlefield” pe care le urmaream cu foarte mare interes, nediminuat dealtfel pana in ziua de astazi. M-am jucat ani de zile cu acesti camarazi de plastic, care au fost inlocuiti de cei pixelati, prezenti in jocurile pe PC ca KKND, Dark Colony, Starcraft, Dune, Red Alert si multe, multe altele, insa recent, cand imi vizitam familia, mi-am redescoperit armatele de jucarie:

DSC02020

DSC02063

DSC02054

DSC02056

DSC02058

Cel mai probabil de aici mi se trage si nickname-ul „Generalul”, pe care il folosesc in online si care imi arata preocuparea spre tactica si strategie. Jocurile banale ale copilariei mi-au deschis drumul spre alte descoperiri, incercand sa aflu cat mai multe despre armatele si luptele pe care le organizam am inceput sa citesc mai mult, din mai multe surse, in unele cazuri contrazicandu-mi cu succes profesorii de istorie pe unele chestiuni specifice, pe care eu le aprofundasem. Fara aceste jucarii, fara acesti soldatei de plastic, sunt ferm convins ca la momentul actual nu as cunoaste atat de multe despre conflagratiile mondiale, asa ca per total pot spune ca experienta a fost nu doar una recreativa ci si educativa.

In ziua de astazi, pe langa nelipsitele jocuri de pe pc/telefon/tableta, cei mici se pot bucura si de noua generatie de jucarii, cum este nisipul kinetic ce nu se usuca, nu se risipeste, nu se lipeste de maini si nu murdareste, fiind 100% sigur si non-toxic:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.