Cand discutam despre luarea a 5 copii dintr-o familie, e …

Comment on Auzi, da’… tu ai copii? by gabi.

Cand discutam despre luarea a 5 copii dintr-o familie, e justificata intrebarea.
Cand ai copii, totul se schimba. Ti se schimba perceptia despre lumea in care traiesti si urmeaza sa traiasca, copiii tai. Cred ca e normal ca un parinte sa lupte in primul rand pentru copiii lui, ca actiunile sale sa nu mai fie concentrate doar pe sine. Degeaba vrem sa scoatem acest aspect din discutie, pentru ca e esential, in acest caz. In limba greaca exista exista 5 termeni pentru dragoste: „agape” – dragoste neconditionata, „phileo” – dragostea pentru prieteni (de genu 50-50), „eros” – dragostea erotica, „storge” – dragostea parinteasca.
Se poate citi pe Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Termeni_grece%C8%99ti_referitori_la_iubire
E ceva diferit de ce ai trait, experimentat, pana sa ai copii.
Cand e vorba de o functie in stat, normal ca nu-si are locul o asemenea intrebare.

Recent Comments by gabi

Despre cazul Bodnariu si manipulare
Ar fi culmea sa recunoasca statul norvegian ca greseste. Stii ca le-a luat mai mult de 50 de ani sa se revanseze fata de copiii lasati in urma de nazisti, dupa al doilea razboi mondial (Lebensborn, cred)?
Link respectiv e doar un exemplu. Sunt o multime de alte site-uri si o multime de oameni care au avut de-a face cu Barnevernet. E adevarat ca nu sunt oficiale, dar totusi, cand cateva mii de oameni reclama abuzuri, e cam ciudat sa spui ca li se pare doar. Si nu e doar cazul Norvegiei: am vazut un reportaj BBC legat de adoptiile fortate ( https://www.youtube.com/watch?v=YRWxxFRX3Mk ). Unii au facut cercetari si au descoperit destule probleme in sistem. E intelept sa punem putin la indoiala orice stat, fie el norvegian, britanic, american si mai ales roman. Dar, sa spui ca statul nu are cum sa greseasca, e o fantezie. Nu cred ca s-a procedat corect dandu-i-se acestei institutii, Barnevernet, autonomie deplina. Tocmai pentru a nu se face abuzuri sau sa nu apara derapaje, puterile statului se controleaza unele pe altele.


Despre cazul Bodnariu si manipulare
Eu am rude in Norvegia si Suedia si chiar am vrut sa le fac o vizita. Dar, acuma ca stiu legile lor, nu mai merg nicaieri. E foarte bine in Romania. Si nu pentru ca mi-as bate copiii, ci pentru ca sunt tare draguti piticii mei 🙂 si probabil ar gasi ceva pretexte sa mi-i ia, sa-si purifice sangele cu sange de dac autentic.
De exemplu, daca nu le convine ceva, daca nu le cumpar ce vor, daca nu le dau ciocolata sau bomboane la 8 seara, se trantesc pe jos sau fac niste mutre de parca le-am dat cu ceva in cap :p… sau daca vorbesc mai raspicat cu copilul, cand ii spun sa nu rupa cine stie ce, sau cand vrea sa dea jos chestii de pe rafturi in magazin… sau daca nu vrea sa-mi dea mana cand trecem strada si se opreste in mijlocul trecerii de pietoni sa se uite la ceva pe jos… o furnica, sau ce-o fi vazut… si il bruschez, il iau pe sus… „Wow ai vazut ce i-a facut la copil? L-a abuzat!”
Poate am exagerat putin, dar din cate am citit in multe cazuri (relatate chiar de ai lor), ca vrem sa credem sau nu, in tarile asa zis civilizate, asemenea exemple, sau chiar mai proaste, sunt motive sa-ti ia copiii (daca dai peste niste asa-zis psihologi, care vad abuz in orice).
Vezi: http://www.brotherjohnf.com/68-reasons-given-norwegian-state-depriving-parents-children/ (nu am gasit originalul in norvegiana pe site-ul http://www.mhskanland.net/)
Pentru bani, oricine poate face un denunt si mai scapa apoi de ei. Daca ar fi si la noi asa, ce civilizatie ar fi, nu?
Sa ne amintim de epoca de aur, cand 1 din 2 era informator (poate exagerez). Abia astepta sa te toarne… (si poate nu pentru bani, ci pentru ca era constrans sa o faca; faza cu banii mi se pare mai grava). Nu cred ca vreau sa mai traiesc intr-o asemenea societate.
Sunt de acord sa respectam legile tarilor in care mergem, dar, cand o lege e abuziva, sau poate fi aplicata abuziv, nu pot fi de acord cu ea si e normal ca si catatenii tarii respective sa o conteste. Asta mi se pare o problema mare la ei. La noi, totusi, oamenii mai protesteaza cand se dau legi aiurea. E bine ca nu acceptam orice. Sper sa nu ajungem chiar in halul ala de a avea 100% incredere in politicieni 🙂


Despre cazul Bodnariu si manipulare
E unul singur. Sunt curios cum era daca aveati mai multi! La mine urmeaza al 3-lea (baieti toti) si va spun ca nu e usor sa te ocupi de fiecare in parte (mie mi-e mai usor, ca nu stau cu ei toata ziua, dar sotia…).
Depinde si cat timp sta parintele cu copilul acasa. Daca il vezi doar inainte de culcare, nu vad de ce l-ai pedepsi. Cum zicea cineva, din vinovatie fata de copil, ca nu iti faci timp pentru el, ii faci pe plac.
Mai depinde si de copil: la unii le spui doar un cuvant si ai rezolvat, altii, cum sunt ai mei, poti striga la ei ca nu te aud (risti sa ii calce o masina, sa se omoare unul pe altul sau cine stie ce… nu e de glumit…).