Bancpost arunca copii in strada

Aceasta institutie mizera face ce face si nu dezminte, dupa cum arata cazul urmator, relatat de majoritatea presei de la noi:

„O mamă singură din Cluj-Napoca riscă ajungă pe drumuri, cu cei doi copii ai ei, după ce Bancpost și/sau ERB NEW EUROPE FUNDING ll B.V., la care are nu credit în franci elvețieni, i-a declarat creditul scadent anticipat, deși potrivit chitanțelor puse la dispoziția noastră rezultă că și-a plătit datoriile către bancă lună de lună, inclusiv în august. Oinstanță a Judecătoriei Cluj-Napoca i-a respins, ieri, cererea de suspendare provizorie a executării silite, astfel că de acum înainte nimic nu-l poate opri pe executorul judecătoresc s-o arunce pe femeie în stradă, din casa pentru care a achitat circa 24.000 de CHF din cei 34.000 cât a fost valoarea creditului.

Pagina de Bănci a relatat, în urmă cu câteva zile, despre drama acestei cliente a Bancpost. Între timp, am primit o mulțime de documente și precizări ale doamnei în cauză, din care rezultă că se află în proces privind clauzele abuzive din contractul de credit cu banca, dar și că a achitat lunar ratele aferente împrumutului, ultima dintre rate fiind plătită pe 18 august 2015. „Respinge, ca fiind neîntemeiată, cererea de suspendare provizorie a executării silite. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02 septembrie 2015”, sună, sec, decizia instanței, care anulează ultima speranță a Argentinei Deac de a rămâne, totuși, în casa pentru care plătește din 2007, cu eforturi adesea la limita supraviețuirii. Clienta Bancpost relatează cum a ajuns în această situație: „în noiembrie 2007 am contractat un credit de la Bancpost, soțul fiind debitor, iar eu coplătitor, în CHF – pentru că banca a spus că nu ne încadrăm decât la franci elvețieni și ne-au asigurat că francul nu își va schimba cursul valutar”. „Când s-a aprobat creditul, 34.000 CHF au fost virați în cont de lei, angajații băncii spunând că aceasta este procedura la contractele în franci, deoarece ei nu dețin fizic atâția franci, doar electronic. Am achitat ratele la zi până în momentul în care a intervenit divorțul de fostul soț, separarea și multe alte probleme”, își continuă povestea clienta băncii conduse de George Georgakopoulos. „În noiembrie 2009 am solicitat o reeșalonare, iar la semnarea actului am constatat că Bancpost a cesionat creanța la data de 20 .10.2008 (când nu existau restanțe la credit) fără să ne notifice măcar, către ERB NEW EUROPE FUNDING ll B.V., afirmând că așa este în toate contractele, o procedură de-a lor. Fostul soț mă asigura că achită toate ratele până vedem ce se întâmplă la partaj, dar în realitate nu era așa și, cu toate acestea, banca nu m-a contactat să îmi comunice că există restanțe. În luna iunie 2011, am mers la bancă să verific dacă se achită ratele și am constatat că erau restanțe, pe care am început să le plătesc, lunar, până în prezent”. „În cadrul partajului, am încheiat o tranzacție judiciară prin care eu preiau datoria și rămân în casă împreună cu cei doi copii, având acordul scris al ERB NEW EUROPE FUNDING ll B.V., act care a fost încuviințat de instanța de judecată. După finalizarea partajului, am solicitat băncii în repetate rânduri să treacă împrumutul pe numele meu, să îmi comunice sumele achitate și suma rămasă de plată și să îmi emită un nou scadențar”.

Apar noi restanțe, nu se știe de unde

„La cele 8-9 solicitări am primit 3 răspunsuri vagi, dar nicidecum să respecte sentința instanței de a prelua eu creditul. Astfel că în aprilie 2013 am primit o adresă prin care mi se aduce la cunoștință că există o restanță și penalități în acel moment în sumă de 5.000 CHF pe care trebuie să o achit în termen de 30 de zile.

Am încercat să iau un alt credit pentru a acoperi această sumă, care nu se aprobă atât de ușor, iar în cele 30 de zile am făcut un angajament de plată în care m-am angajat să achit toată restanța în termen de o lună. La data de 14 iunie am achitat restanța și penalitățile integral, mi s-a spus că sunt la zi și că îmi vor trimite dosarul la Cluj, pentru a putea achita ratele lunare în continuare”. Și cu datoria plătită, și cu creditul declarat scadent anticipat

„Dar am constatat că după 4 zile, respectiv pe 18 iunie 2013, Bancpost a declarat creditul scadent anticipat – nu știu din ce motiv – iar când îi sunam să cer lămuriri de la București mi se spunea să aduc încă un imobil în garanție, să achit o lună și apoi trimit dosarul. Apoi mi-au spus că trebuie să achit 3 luni, să vadă buna-credință, dar tot nu au trimis dosarul de la Serviciul credite neperformante. În final mi-au spus să îi las în pace, însă nici un moment nu mi-au spus că acest credit este în continuare declarat scadent anticipat”.

„În octombrie 2013 mi-au comunicat că mai am o restanță de 1.600 CHF din perioada 2011-2013, dupa ce în aprilie 2013 mi-au spus că restanțele și penalitățile sunt de 5.000 CHF. Am continuat să achit ratele – despre care, de fapt, nu știam cât ar trebui să fie, respectiv am achitat 200-300 CHF lunar. În februarie 2014 am reușit să obțin de la bancă o adresă prin care mi se comunică să achit lunar 300 CHF timp de un an”. „În aprilie 2014 am înaintat proces pentru clauze abuzive, proces la care nu s-au prezentat nici Bancpost și nici ERB NEW EUROPE FUNDING ll B.V., care are sediul în Olanda și nu este înmatriculată pe teritoriul României, deci nu are CIF sau CUI.

După expirarea termenului de un an, în care mi s-a impus să achit ratele lunar, nu știam ce să fac în continuare, pentru că procesul s-a tărăgănat destul, așa că am continuat să achit rate lunar până în prezent”.

„Miercuri, 27 august 2015, am primit un plic de la executorul judecătoresc din Baia Mare, Dragoș Dorin Adrian, prin care mi se comunica faptul că a început executarea silită.

Joi, o zi mai târziu, am primit mesaj de la Banca Transilvania, în care încasez salariul, pe telefon, că s-a instituit poprire pe cont, în condițiile în care sunt unic întreținător de familie, am în întreținere un copil minor, a cărui alocație este virată în acel cont.

Menționez că banca nu a depus nici o diligență pentru a rezolva amiabil problema creditului, iar eu sunt funcționar public căruia i-a fost diminuat salariul cu 25% în anul 2010”, își încheie relatarea clienta Bancpost.

BOX

Cât mai datorează clienta, de fapt?

Potrivit Argentinei Deac, creditul a fost de 34000 CHF, până în prezent deține chitanțe că a achitat 24.000 CHF, iar executarea a venit pe suma de 29.791,81 franci elvețieni reprezentând debit restant. Clienta spune că aceasta ar putea să fie valoarea din momentul în care creditul a fost declarat neperformant, în 2013, dar că de atunci a achitat încă o mulțime de rate lunare. În plus, clienta ar avea acum de plătit și 8.409 lei cheltuieli de execulare silită.

Argentina Deac se întreabă și cum s-a ajuns la aceste sume, dacă la un credit declarat scadent anticipat nu se mai calculează dobânzi și penalități. Merită precizat și care este marja băncii în acest contract, pentru a înțelege cât se câștigă din astfel de contracte: 8%.”

Adevarul.ro

O părere la “Bancpost arunca copii in strada

  1. Pingback: Va rugam, nu hraniti Antena 3! - De toate frate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.