Cum faci sa mearga subtitrarea la un film 3d

3d-video

O problema de care m-am lovit recent a fost incercarea de a vedea un film 3d, doar pentru a constata ca subtitrarile nu erau afisate. Pentru mine asta nu a fost o problema niciodata, insa cum la film dorea sa se uite si cineva care nu cunostea limba engleza foarte bine, m-am pus sa rezolv problema. Totul parea ok, filmul mergea cu subs cu tot pe pc, insa televizorul Philips nu le afisa nicicum, aceasta fiind prima data cand pateam asa ceva.

Dupa ce ma pun sa cercetez mai mult, aflu ca este o problema generalizata la fisierele media 3d cu extensia .mkv. Mai apoi am vazut ca tot la acelasi tip de fisier subtitrarile nu sunt accesibile nici pentru alte filme, chiar daca acestea nu erau in format 3d.

Pentru cei care pur si simplu ati downloadat un film, iar apoi i-ati cautat separat subtitrarea, insa nu ati gasit una pentru formatul 3d, cea mai usoara rezolvare o reprezinta un program gratuit, online, de convertire a subtitrarilor in format 3d, cum este Subtitle3d. Este usor de folosit, inca puteti customiza textul dupa cum doriti:

subtitle3d

In cazul in care asta nu rezolva problema, solutia de mai jos a functionat in toate cazurile, cel putin pentru mine:

In primul rand trebuie downloadat mkvmerge GUI, este free si usor de luat de pe net. O adresa de unde puteti face asta, aici: http://www.videohelp.com/software/mkvtoolnix

Urmeaza ca apoi sa deschideti programul si sa incarcati filmul dorit, folosind butonul add din dreapta:

add1

Dupa aceea se incarca si subtitrarea aferenta, folosind acelasi buton, se da click pe ea, apoi se selecteaza ultimul rand si de la language se alege limba in care este subtitrarea, iar ca pas final, se apasa „start mixing” din partea de jos, care va contopi filmul si subtitrarea intr-un singur fisier. Evident, trebuie avut spatiu liber in locatia unde va fi creat noul fisier, iar durata procesului este influentata de configuratia pc-ului dvs, insa pentru majoritatea masinilor nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva minute. Vizionare placuta!

add2

2 păreri la “Cum faci sa mearga subtitrarea la un film 3d

  1. Pingback: Probleme vizionare film la televizor de pe stick usb - De toate frate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.