De ce sa jucam Starcraft?

De ce sa ne jucam in primul rand? Pentru multa lume jocurile pe calculator sunt doar o pierdere de timp, insa realitatea ne arata ca lucrurile nu stau chiar asa. Studiile arata ca gamerii au reflexe imbunatatite, coordonare mai buna, au o analiza critica mai dezvoltata precum si abilitatea de a rezolva probleme. Pe langa asta jocurile pe pc imbunatatesc memoria, pot starni interesul pentru istorie/lectura si multe altele:

http://www.forbes.com/sites/erikaandersen/2012/10/31/want-to-be-smarter-play-video-games/

http://www.policymic.com/articles/43027/8-ways-video-games-can-actually-make-you-smarter

Bineinteles, sunt jocuri si jocuri, insa Starcraft-ul si anume ultima aparitie, Starcraft 2: Heart of the Swarm este regele lor. Cum sahul este un joc complex, recunoscut la nivel mondial ca un veritabil sport la mintii, Starcraft-ul a dus lucrurile si mai departe, fiind pionierul E-Sports in lume. Starcraft 2 este un joc de strategie, unde asemenea sahului, trebuie sa iti infrangi adversarul folosind o strategie mai buna decat a acestuia, pacalindu-l sau sacrificand unii pioni (unitati) pentru a obtine o victorie mai mare in final. Totul trebuie facut insa in timp real, iar rapiditatea cu care sunt date comenzi unitatilor din joc are si ea un rol important, pe langa atentia distributiva, multitasking-ul si tactica necesara.

Pentru cine nu a apucat sa joace aceasta excelenta strategie, il invit sa vizioneze video-urile disponibile pe canalul meu de youtube generalul1 si sa urmareasca live stream-ul meu:

Watch live video from Generalul on www.twitch.tv

Primul contact cu universul Starcraft l-am avut in 1998, iar faptul ca si acum, cand am 29 ani profit de orice ocazie pentru a putea juca cateva meciuri spune multe despre dragostea mea pentru aceasta strategie, unde zergii, terranii si protosii sunt inclestati intr-un razboi etern 🙂 Sunt doar unul dintre milioanele de fani pe care acest joc si i-a castigat, lucru care s-a putut vedea cu usurinta si anul acesta, cand Romania a gazduit o editie a Dreamhack-ului unde s-au infruntat pe scena de la Bucuresti unii dintre cei mai buni jucatori din lume, iar spectacolul a fost urmarit live de alte sute de mii de oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.