Despre imobiliare (2)

Dupa cum am mai spus, primul meu contact cu lumea imobiliarelor a avut loc in 2003, in timpul primului an de facultate in Cluj. Prima data am lucrat pentru un prieten din Bucuresti, care a avut atunci o idee „nebuna”, aceea de a crea un portal de imobiliare unde agentiile sa se inscrie contra unui abonament modic si sa isi posteze ofertele. Ceea ce este o practica normala in ziua de azi, cu 10 ani in urma parea de domeniul fantasticului, iar majoritatea agentiilor pe care le vizitam ori nu aveau calculator in primul si in primul rand, ori daca aveau nu exista o conexiune la internet, iar prin minune daca aveau si asa ceva, era folosit pentru downloadat muzica si mIrc 🙂 Se mergea pe principiul romanesc „lasa ca merge si asa si e bine/nu suntem noi mai cu mot decat altii”.

Daca atat in Bucuresti cat si in „capitala Ardealului” lucrurile stateau in felul acesta, nu am fost surprinsi sa vedem ca era si mai rau in restul tarii, iar astfel ca prietenul meu antreprenor s-a orientat spre altceva, mai „lumesc” pentru acea perioada.

Au trecut 10 ani de atunci, iar acum e de neconceput ca o oferta imobiliara serioasa, fie ca este vorba de vanzare sau inchiriere, sa nu fie disponibila doritorilor si pe internet. Poze, informatii, detalii, totul este acum la dispozitia celui interesat la doar cateva click-uri distanta. Da, revolutia www a ajuns si in acest sector, doar nu suntem degeaba pe locul 6 in lume la viteza internetului. Totusi, tranzitia la mediul online nu s-a facut cu usurinta, iar multi inca nu au inteles mare lucru din acest instrument nou, ce ofera posibilitati nelimitate. Nu e de ajuns sa insiri pe un domeniu o lista de anunturi, unde vizitatorul trebuie sa scrolleze de multe ori zeci de pagini pana sa gaseasca ce cauta, nu e de ajuns sa oferi o interfata impersonala si neatragatoare doar pentru ca a fost mai ieftina/mai usor de facut etc.

Acestea fiind zise am ramas foarte placut surprins de portalul de imobiliare – imopedia.ro care a decis sa nu mai astepte inca 10 ani pana cand interactiunea cu userii sa devina norma, iar ce isi propun ei sa faca cu noul site va deveni norma. Chiar inainte de lansare Imopedia doreste o implicare mai activa a vizitatorilor, oferindu-le acestora posibilitatea sa isi faca cunoscute impresiile si ideile si chiar sa castige premii cu aceasta ocazie. Doar aruncati o privire aici: http://noul.imopedia.ro/campanie

Asta e doar inceputul, pentru ca cei de acolo au realizat alta premiera in Romania si anume o piesa compusa si interpretata de formatia Taxi, special pentru piata imobiliara si cei care au legatura cu ea 😛 Daca asta nu reprezinta inovatie si viziune, nu stiu ce ar mai putea fi 🙂

In total am lucrat vreo 3-4 ani in domeniul acesta dar am fost pus si in situatia in care am cautat pentru mine o chirie iar apoi un apartament de vanzare, iar ce am vazut pe noul portal Imopedia pot spune ca satisface necesitatile tuturor, indiferent ca e vorba de profesionisti in domeniu, sau oameni care posteaza/cauta pentru prima data o oferta pe un site de specialitate.

Accesati deci cu incredere Imopedia pentru stiri imobiliare si pentru a transmite sugestiile voastre, pentru ca rar se mai gaseste cineva care sa le ia in seama si sa isi contureze brandul pe seama acestora!

O părere la “Despre imobiliare (2)

  1. Pingback: La multi ani Blogal Initiative! - De toate frate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.