Femeia crestina sau oaia ce se inchina la lup

Faptul ca in secolul 21, in era in care accesul la informatie este atat de facil, mai exista oameni care cred in ingerasi, dracusori, zei care au creat barbati din… pamant si femei din coaste este cat se poate de trist. Ca in tara mea, Romania, credinta in aceste plasmuiri ale mintilor unor oameni nestiutori ce incercau sa-si explice lumea joaca un rol major in viata multora, intr-o masura covarsitor mai mare ca in restul tarilor civilizate, este si mai trist. Ca printre acesti credinciosi, care nu se dau in laturi de la atacuri, fie ele si verbale, insa de cea mai joasa speta la adresa celor care nu impartasesc aceeasi iluzie cu ei, se numara si femei, este chiar de plans. Este un caz similar cu al sindromului Stockholm, caci religiile, in speciale cele avramice, plaseaza femeia pe o scara ceva mai ridicata ca o… vita. Este ca si cum am vedea evrei sustinand o miscare neo-nazista, afro-americani alaturandu-se KuKluxKlan-ului ori politicieni care sa sustina impozitarea Bisericii, care, nu-i asa, NU face afaceri…

Praying Woman

Dar cum asa, nu este adevarat, doamne-doamne ne iubeste, sunt doar minciuni ale ateilor, o manipulare a ocultei sioniste mondiale si a reptilienilor, ce vor sa distruga neamul acesta daco-sfant, bla, bla bla… Asa sa fie? Sa vedem…

Evident, cea mai buna sursa pentru a-mi sustine afirmatiile este chiar Biblia, carte care, la fel ca aproape toti cei care se dau ortodocsi „cu cruce-n frunte”, nici femeia ce se declara crestina nu a citit-o, ori daca a facut-o a sarit randurile, in acelasi mod in care sare cu telecomanda printre telenovele. Ca sa citam niste „clasici” in viata, „pentru inceput o sa incep cu inceputul”:

Geneza:

Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”
Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului; şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela-i era numele.
Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului; dar pentru om nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească.
Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.
Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi „femeie”, pentru că a fost luată din om.”

Astfel, in toata intelepciunea lui, dumnezeu il creeaza pe Adam dupa „chipul si asemanarea sa”, dotat cu penis si toate cele sa intelegem, insa inconjurat doar de… animale. Asadar, apare femeia, pentru ca barbatul sa nu fie lasat singur cu caprele (si cu un numar impar de coaste), aceasta fiind definita ca „ajutor”, nicidecum egal al acestuia. Intaietatea barbatului in aceasta explicatie puerila privind originea vietii si a omului nu este doar intamplatoare, ci este definitorie pentru locul femeii in societate pe vremea cand s-au scris aceste povestioare.

Misoginismul autorilor Bibliei (aflati totusi sub „influenta Duhului”, nu-i asa?) este cat se poate de evident chiar in cele 10 porunci, atat de trambitate de credinciosi:

„Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.”

Daca femeia nu este virgina la casatorie, Dumnezeu o condamna la moarte, la fel si pe cea care comite adulter, insa celei violate ii este menit sa se casatoreasca cu cel care a batjocorit-o, asta dupa ce este achitata o taxa de 50 sicli de argint. Good guy doamne-doamne asta, nu? 😛 Sursa, aceeasi carte „minunata” dar necitita de catre voi, Biblia:

„20. Iar dacă cele spuse vor fi adevărate şi nu se va găsi feciorie la fată,
21. Atunci fata să fie adusă la uşa casei tatălui ei şi locuitorii cetăţii ei să o ucidă cu pietre şi să o omoare, pentru că a făcut lucru de ruşine în Israel, desfrânându-se în casa tatălui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău.
22. De se va găsi cineva dormind cu femeie măritată, pe amândoi să-i daţi morţii: şi bărbatul, care a dormit cu femeia şi femeia. Şi aşa să stârpeşti răul din Israel.
23. De va fi vreo fată tânără, logodită cu bărbat şi cineva o va întâlni în cetate şi se va culca cu dânsa,
24. Să-i aduceţi pe amândoi la poarta cetăţii aceleia şi să-i ucideţi cu pietre: pe fată pentru că n-a ţipat în cetate, iar pe bărbat pentru că a necinstit pe femeia aproapelui său. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău.
26. Iar fetei să nu-i faci nimic. Asupra fetei nu este vină de moarte, căci aceasta este tot una ca şi cum cineva s-ar ridica asupra aproapelui său şi l-ar omorî;
27. Pentru că el a întâlnit-o în câmp şi, deşi fata logodită va fi strigat, n-a avut cine s-o scape.
28. De se va întâlni cineva cu o fată nelogodită şi o va prinde şi se va culca cu ea şi vor fi prinşi,
29. Atunci cel ce s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint, iar ea să-i fie nevastă, pentru că a necinstit-o; toată viaţa lui să nu se poată despărţi de ea.”

Fereasca sfantu’ sa te fi aflat de partea gresita in momentul in care dumnezeu le poruncea israelitilor sa treaca prin foc si sabie cetati, dar sa-si pastreze sclave:

„El le‑a zis: „Cum? Aţi lăsat cu viaţă pe toate femeile? 16. Iată, ele sînt acelea cari, după cuvîntul lui Balaam, au tîrît pe copiii lui Israel să păcătuiască împotriva Domnului, în fapta lui Peor; şi atunci a izbucnit urgia în adunarea Domnului. 17. Acum, dar, omorîţi pe orice prunc de parte bărbătească, şi omorîţi pe orice femeie care a cunoscut pe un bărbat culcîndu‑se cu el; 18. dar lăsaţi cu viaţă pentru voi toţi pruncii de parte femeiască şi pe toate fetele cari n’au cunoscut împreunarea cu un bărbat.”

Vezi tu, draga femeie crestina, unde esti incadrata? Ca o posesiune a barbatului, alaturi de casa, sclavul si copitatele acestuia. Acolo te trimite religia ta, cea pe care o imbratisezi si o aperi, ignorand dovezile evidente. Alta intrebare, la fel de incomoda:

Cine crezi ca te-ar respecta mai mult, un ateu umanist, care crede ca toti oamenii sunt egali, sau un credincios care soarbe cuvantul… Domnului?

Ce stie Biblia despre menstruatie si cum se raporteaza la acest fenomen perfect normal:

„Femeia care va avea o scurgere, şi anume o scurgere de sînge din trupul ei, să rămînă şapte zile în necurăţia ei. Oricine se va atinge de ea, va fi necurat pînă seara.
Orice pat în care se va culca ea în timpul necurăţiei ei, va fi necurat; şi orice lucru pe care va şedea ea, va fi necurat.
Oricine se va atinge de patul ei, să-şi spele hainele, să se scalde în apă, şi va fi necurat pînă seara.
Oricine se va atinge de un lucru pe care a şezut ea, să-şi spele hainele, să se scalde în apă, şi va fi necurat pînă seara.
Dacă este ceva pe patul sau pe lucrul pe care a şezut ea, cine se va atinge de lucrul acela, va fi necurat pînă seara.
Dacă se culcă cineva cu ea, şi vine peste el necurăţia femeii aceleia, el va fi necurat timp de şapte zile, şi orice pat în care se va culca, va fi necurat.
Femeia care va avea o scurgere de sînge timp de mai multe zile, afară de soroacele ei obicinuite, sau a cărei scurgere va ţinea mai mult ca de obicei, va fi necurată tot timpul scurgerii ei, ca pe vremea cînd îi vine sorocul.
Orice pat în care se va culca în timpul cît va ţinea scurgerea aceasta, va fi ca şi patul din timpul cînd ea este la scurgerea dela soroc; şi orice lucru pe care va şedea, va fi necurat ca atunci cînd este ea la scurgerea dela soroc.
Oricine se va atinge de ele, va fi necurat; să-şi spele hainele, să se scalde în apă, şi va fi necurat pînă seara.
După ce va fi curăţită de scurgerea ei, să numere şapte zile, şi apoi va fi curată.
Barbatul care se va culca cu femeie in timpul curgerii ei si-i va descoperi goliciunea, acela a descoperit curgerea sangelui ei si ea si-a descoperit curgerea sangelui sau: amandoi sa fie starpiti din poporul lor.”

Hmm, dumnezeul asta atotputernic pare a fi destul de scarbit de sangele menstrual, parca nici nu ai zice ca el a creat omul din tarana, iar apoi femeia, din coasta acelui pamant devenit barbat… Cum oare, in toate intelepciunea sa divina, considera aceasta „sangerare” (mai exact eliminarea ovulului nefertilizat), care se regaseste de altfel la multe mamifere, ceva… „spurcat”? Daca nu ai crede cu atata ardoare ca Biblia este cuvantul lui dumnezeu, ti-ai da seama ca aceste pasaje arata exact nivelul de cunoastere al oamenilor din acele timpuri, iar aberatiile de acolo sunt incompatibile cu o entitate atotstiutoare. Poate ca nu pasiti in vreunul din silozurile ridicate de BOR, insa daca tot va bateti cu palma peste pieptul mai mult sau mai putin proeminent ca sunteti credincioase, respectati va rog intocmai si indicatiile de mai sus, ca doar unui zeu nu i-ar placea ca supusii sai sa aplice doar partile „user-friendly” din invataturile sale, nu-i asa?

Cu totii am auzit despre Sodoma & Gomora, nu? Sa ne amintim mai bine povestea ingerasilor veniti sa-l avertizeze pe Lot asupra bombardamentului divin (Geneza 19): Dupa ce au fost cazati de acesta, locuitorii cetatii au aparut:

„Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate, bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrâni, au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile. Au chemat pe Lot şi i-au zis: „Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei.” (In contextul dat, asta insemna sex anal, in grup, homosexual, cu ingerii).

Raspunsul lui Lot?

„Lot a ieşit afară la ei, la uşă, a încuiat uşa după el şi a zis: „Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate!Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară şi le veţi face ce vă va plăcea. Numai nu faceţi nimic acestor oameni, fiindcă au venit sub umbra acoperişului casei mele.”

Traducere, pe intelesul femeii crestine: musafirii, barbati, sunt mai de pret ca fiicele unui om, care mai degraba le-ar lasa pe acestea sa fie batjocorite de o multime furioasa, spre deosebire de niste straini, abia sositi 🙂 Ce frumoasa este Biblia, acest izvor de moralitate!

Sa vedem totusi ce parere are si Pavel despre femei si rolul lor:

„11. Femeia sa se invete in liniste, cu toata ascultarea.
12. Nu ingaduiesc femeii nici sa invete pe altul, nici sa stapaneasca pe barbat, ci sa stea linistita.
13. Caci Adam a fost zidit intai, apoi Eva.
14. Si nu Adam a fost amagit, ci femeia, amagita fiind, s-a facut calcatoare de porunca.
15. Dar ea se va mantui prin nastere de fii, daca va starui, cu intelepciune, in credinta, in iubire si in sfintenie.”

Sunt curios cum cadreaza aceste invataturi pironite in Biblie cu postul de profesor de religie ocupat de unele femei, ca sa nu mai zic de atitudinea crestinutelor care dau lectii pe net sau in emisiuni televizate. Se repeta deci ideea conform careia tot femeia ar fi vinovata pentru izgonirea din Eden, insa aceasta se poate „mantui” daca sta tacuta la cratita si fata pe banda rulanta, opinie impartasita si de ortodocsii asa-zisi moderni, care impanzesc internetul cu iluziile proprii:

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/femeie-mama/18269-pe-care-copii-nu-trebuia-sa-i-nasc
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/femeie-mama/18724-femeile-simple-copii-multi
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/femeie-mama/20370-firea-femeii-iubita-supuna-barbatului

Emisiunea din 26 februarie, de pe Realitatea, ce a abordat tema predarii religiei in scoli, a demonstrat din nou, cu subiect si predicat, trista capcana in care sunt prinse habotnicele si ipocrizia de care dau dovada, studiu de caz, Manuela Harabor:


45:46 se aude un „mortii lor” crestinesc, destinat lui Emil Moise&Co, rostit cu cea mai mare iubire fata de aproape de catre o crestina…

Sa ne intelegem un lucru: eu nu imi permit sa judec viata privata a cuiva, cu cine intretine raporturi sexuale si de cate ori, orientarea sexuala si alte asemenea lucruri intime. Religia pe care Manuela Harabor o apara cu dintii si pe care ar dori-o varata pe gatlejurile copiiilor, ar incadra la preacurvie fapta sa de a intretine raporturi intime cu actorul Dan Chisu (din care au rezultat un copil autist) in timp ce era casatorita cu alt barbat. Biblia nu are circumstante atenuante pentru asa ceva, iar aceasta carte plina de toleranta si iubire ar cataloga-o drept o curva ce merita lapidata (ucisa cu pietre, in stilul Statului Islamic). Da, da, asta ne invata religiile majore ale lumii, printre care si aceasta ortodoxie „cu care ne-am nascut de acum 2000 ani” daca ar fi sa-i dam crezare lui Victor Viorel Ponta, al carei merit este ca totusi nu merge la capat cu aplicarea acestor pedepse, cum se intampla prin alte parti ale lumii, legate insa prin credinta avraamica de baza:

Concluzia este ca femeia crestina/religioasa se confrunta cu disonanta cognitiva, acest conflict interior dintre ceea ce crede si ceea ce face, zbucium pe care decide sa-l inabuse urmand filozofia atat de paguboasa a lui „crede si nu cerceta!”.

PS: confruntate cu citatele de mai sus, crestinutele reactioneaza violent 🙂
proasta zilei

8 păreri la “Femeia crestina sau oaia ce se inchina la lup

 1. Andreea

  Legat de detaliul despre M. Harabor din articolul Dvs., nu cred ca ea era sub infeluenta crestinopatiei la momentul cand avea relatia cu Chisu. Cred ca a devenit habotnica din cauza autismului copilului. Nu stiu nici un amanunt, insa asta e patternul general: traiesti o viata „normal”, cu bune si rele, cu calitati si defecte etc. Poate ca faci unele alegeri de care nu esti chiar mandru, eventual te si invinovatesti pentru ele si le regret.
  Urmeaza un eveniment care se intampla absolut aleator, fara nici o legatura cu alegerile facute (un accident de masina care lasa in urma vreo infirmitate majora, o pierdere importanta, un copil cu probeleme) si fara nici o interventie divina, dar el, avand asa niste efecte tulburatoare, trebuie explicat prin niste cauze mai mult sau mai putin plauzibil. Si ajungi la divinitatea asta, care numai linistitoare si capabila de explicatii nu e.
  E si cazul multor femei care au facut avorturi, dau intr-o dambla a auto-invinovatirii vecina cu tulburarea psihica (vezi cazul celor care protesteaza impotriva avorturilor pe langa clinicile de obstetrica).
  Acum, fiecare cu alegerile lui. Insa, problema mea e alta: daca tu, ca esti Manuela Harabor, sau orice alt individ care si-a trait viata intr-un anume fel (ca-s avorturi, ca-s adultere, ca-i proxenetism, sau hotie) ai avut dreptul si libertatea s-o faci cat ai poftit, ce te indreptateste sa vii azi la mine sa-mi bagi pe gat – mie si copiilor mei, fiind vorba de ora de religie – remediile tale pentru propriile regrete? Nu ti se pare un pic indecent sa imi dai lectii de morala, sub pretextul ca tu ai facut greseli, dar nu vrei sa le repete si altii?
  Dincolo de povestea asta, eu am fost crescuta de bunica in spiritul orthodox, dar demult m-am departat de el si I-am devenit chiar ostila, cu cat am vazut mai de aproape ce aberatii poate sa sadeasca in mintea adeptilor sai, precum amenintarea cu cancerul pe care vi-l doreste, aproape, Roxana Alina mai sus.
  Nu incetez sa ma intreb cum de femeile pot sa accepte dubla masura si, la modul general, toti enoriasii, barbate, sau femei, imperfectiunea unui Dumnezeu care da peste degete pentru orice, sub acoperirea „liberului arbitru”. Exista liber arbitru, in conditiile in care problema se pune „faci ca mine, sau te eternizezi in chinuri…?” Macar de un cancer mic, acolo, tot ti-o coace Dzeu, dupa cum vad ca inteleg enoriasii sai sa explice relatia cauza-efect. Dar, nu-I de mirare, ei il reduc pe (ponetiatul) Dumnezeu la sufletele lor mici si imbacsite. Ce lume trista ar fi aceea care ar arata si s-ar comporta dupa scrie chiar si la Noul Testament, nemaivorbind de Vechiul!

  View Comment
  Răspunde
 2. Mela

  Legile din Vechiu lTestament nu mai sunt valabile pt ca avenit Mantuitorul si ne-a dat sansa sa castigam nemurirea.
  Acele legi incare femeia era pedespita mai rau erau pt ca ea pacatuise prima si mai mult.

  View Comment
  Răspunde
 3. Generalul Autor articol

  @Mela, saracuta de tine, iti meriti soarta daca ai o asemenea gandire. Probabil ca si fata aia violata din Vaslui si-a meritat-o, nu?

  Daca ai incerca sa iesi din indoctrinarea la care ai fost expusa, ai realiza ca Dumnezeu asta care e atotstiutor a stiut astfel de la bun inceput ca Eva urma sa „pacatuiasca”, dar totusi, a lasat sceneta sa se desfasoare. Nu poti vorbi de atotcunoastere si liber arbitru in acest caz, iar la o adica, curiozitatea este un pacat? Pentru orice religie se pare ca da, pentru ca atunci cand descoperi multe lucruri noi si diverse, esti mai putin susceptibil la a crede povestile acestea primitive.

  Cat despre Mantuitorul tau, care ar invalida Vechiul Testament, te dezamagesc: „Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.” Plus ca daca mergi pe calea asta, vezi ca si cele 10 porunci si alte chestii sunt in VT, nici alea nu se mai aplica? Ca sa nu mai zic ca este destul de pueril sa crezi ca o fiinta suprema ar putea sa fie capabila de asemenea orori intr-o parte a cartii, iar apoi peste noapte sa se schimbe si sa fie un zeu ok, user-friendly :))

  Citeste mai mult si lasa basmele astea la locul lor, in istorie, pana nu iti afecteaza si mai negativ viata…

  View Comment
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.