Jocurile paralimpice de la Rio si adevaratii invingatori

banner

Stiam cu ani in urma de jocurile paralimpice, insa din pacate cred ca nici in ziua de astazi evenimentul nu este unul destul de mediatizat si cunoscut de publicul larg, asa ca orice initiativa in acest sens, cum este si cea a Olympus, este foarte bine-venita:

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, susține pentru a doua oară consecutiv echipa paralimpică română la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, care au loc în perioada 7 – 18 septembrie 2016. Avem 11 români care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Rio, fiind cel mai mare număr de sportivi paralimpici pe care i-a avut vreodată România la Jocurile Paralimpice. Prin intermediul campaniei “Sustinem adevaratii invingatori”, Olympus are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a mișcării paralimpice din România, oferind sportivilor cu dizabilități o expunere care să le asigure un nivel de notorietate crescut, comparabil cu cel al sportivilor fără dizabilități. În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.

Cu toate ca perceptia societatii privind persoanele cu dizabilitati este cu totul alta acum, imi aduc aminte de o remarca a invatatoarei mele, cu 25 ani in urma, care ne explica profund revoltata „ca se fac prea multe lucruri pentru handicapati” si ca noi cei „normali” ar trebui sa avem parte de mai mult ajutor de la stat. Bine, asta nici macar nu era cel mai grav lucru (dupa standardele morale de astazi) pe care l-a spus sau facut, dar reflecta intru totul primitivismul societatii de imediat de dupa ’90, primitivism care nu a disparut cu totul nici astazi. Nu stiu despre voi, dar chiar au fost momente in care m-am intrebat ce as face daca as suferi un accident sau o boala ce m-ar lasa cu o infirmitate, cum mi-as continua viata si ce as face in continuare. As putea doar spera ca voi avea taria de a merge inainte, dar a face performanta intr-un sport este deja o trecere la alt nivel. Spun asta pentru ca am practicat cativa ani tenisul, iar cu toate ca imi placea enorm, nu am facut pasul de a ma dedica in intregime acestui lucru, fiind constient de sacrificiile necesare, care intrau totusi in conflict cu alt vis al meu. Nu este usor sa ajungi la cel mai inalt nivel de performanta nici atunci cand nu ai in spate ochii unei intregi societati, care nu este indeajuns de civilizata, la care se adauga si propriile dificultati si incercari. Sa depui acest efort, sa reusesti lucruri la care altii doar viseaza, sa iti reprezinti tara la o olimpiada, in ciuda tuturor problemelor si mentalitatilor de care te lovesti, asa arata un adevarat invingator!

Mult succes campionilor nostri, care oricum sunt deja campioni pentru noi toti si felicitari Olympus pentru aceasta campanie de suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.