Soldatei de plumb–> gaming –> airsoft

Wow, nu stiu cum se face, dar uite ca avem alta campanie Blogal pe gustul meu! Am spus-o de mai multe ori, de mic copil am fost pasionat de soldatei iar apoi de jocuri de strategie pe pc, asa ca un subiect cum este airsoft nu ma poate lasa rece (cum raman in general adversarii mei :P).

Primele lupte organizate de mine erau cu soldateii de plumb ai anilor ’90, ce reprezentau diferite armate ale tarilor implicate in cel de-al doilea Razboi Mondial. Incercam sa gasesc figurine apartinand tuturor statelor implicate in conflict pentru a asigura un echilibru al fortelor si a recrea batalii celebre despre care aflam in documentarele de tip “battlefield” pe care le urmaream cu foarte mare interes, nediminuat dealtfel pana in ziua de astazi. M-am jucat ani de zile cu acesti camarazi de plastic, care au fost inlocuiti de cei pixelati, prezenti in jocurile pe PC ca KKND, Dark Colony, Starcraft, Dune, Red Alert si multe, multe altele, insa recent, cand imi vizitam familia, mi-am redescoperit armatele de jucarie, ceea ce m-a facut acum, la 30 de ani sa recreez momentele magice ale copilariei:

DSC02020

DSC02054

DSC02056

Cel mai probabil de aici mi se trage si nickname-ul “Generalul”, pe care il folosesc in online si care imi arata preocuparea spre tactica si strategie. Jocurile banale ale copilariei mi-au deschis drumul spre alte descoperiri, incercand sa aflu cat mai multe despre armatele si luptele pe care le organizam am inceput sa citesc mai mult, din mai multe surse, in unele cazuri contrazicandu-mi cu succes profesorii de istorie pe unele chestiuni specifice, pe care eu le aprofundasem. Fara aceste jucarii, fara acesti soldatei de plastic, sunt ferm convins ca la momentul actual nu as cunoaste atat de multe despre conflagratiile mondiale, asa ca per total pot spune ca experienta a fost nu doar una recreativa ci si educativa.

Internetul si explozia din domeniul de gaming au dus lucrurile la un cu totul alt nivel, iar cu doar cativa ani in urma jucam Starcraft 2 la nivel semiprofesionist, participand la competitii online si lan-uri din tara, iar ocazional faceam si stream:

Airsoftul are avantajul de a combina elementele de tactica si strategie din aceste jocuri cu imersiunea la propriu in realitate, cand pentru a face „crouch” nu apesi doar o tasta, iar sprintul nu se face cu „shift” ci chiar alergand. Sigur, e mult mai confortabil sa stai intr-un scaun de gaming, savurand o bere in timp ce dai „headshots”, insa inteleg foarte bine cum pentru unii airsoftul este un joc dus la un alt nivel de realism. Am auzit de airsoft cu ceva timp in urma, insa nu am avut prieteni care sa-l practice, nu m-am apucat, dar pe viitor, cand voi avea putin mai mult timp liber, chiar vreau sa incerc o sesiune, unde voi inchiria/imprumuta prima data echipamentul, iar daca voi fi infectat de „microb”, o sa ma apuc de cumparaturi 😛

Intr-un joc de airsoft imi imaginez ca as vrea sa reconstitui unele confruntari ce au avut loc in realitate, cum ar fi jafuri de banci, atentate teroriste si interventii ale trupelor speciale, pe langa scenarii de razboi desfasurate in diverse zone (imi vine aici in minte un duel intre „nemti” si „sovietici” desfasurat intr-o locatie de tipul unei hale/constructii abandonate ce ar reprezenta Stalingradul).

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-1

Pozitia mea intr-un astfel de joc ar fi cea de sniper, filmarea aceasta ilustrand destul de bine performanta la care mi-as dori sa ajung:

Evident, nu m-as da in laturi nici de la alte roluri, mai ales ca decorul poate fi improvizat destul de bine si cu cheltuieli/efort minim, fara a afecta prea mult „gameplay-ul”:

Acestea fiind spuse, va doresc spor la jocuri, oriunde si oricare ar fi acestea!

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-4

O părere la “Soldatei de plumb–> gaming –> airsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.