Turbo cu viteza luminii

Era o noapte obisnuita pentru Gica, paznic de noapte la un depozit de electrocasnice care in acea clipa era plin cu masini de spalat ce urmau sa fie livrate cumparatorilor si lanturilor de magazine ce le comercializau.

De ani buni de zile de cand lucra acolo, Gica nu avusese vreodata un incident, asa ca o mare parte a timpului o petrecea urmarind filme sau pur si simplu dormind, ultima varianta fiind cea preferata si acum. Un zgomot puternic l-a facut sa tresara instant si inca buimac sa se indrepte nelinistit spre sursa acestuia. „Sa vezi ca acum s-a gasit careva sa dea spargerea aici!”, se gandi in timp ce inainta strangand in mana tot mai puternic arma neletala din dotare. Un raft pe care erau depozitate mai multe cutii cazuse, era indoit si se sprijinea de o grinda mai mare, iar praful starnit se ridicase in aer.

Dupa cateva rafturi ajunse la locul de provenienta a sunetului si inlemni de frica. Arma ii scapa pe podea, iar tremuratul ii cuprinse tot corpul. In fata se aflau 3 fiinte umanoide, care ii pareau cumva cunoscute si ii inspirau o teama profunda. Un neuron realiza conexiunea, iar toate filmele vizionate in timpul serviciului s-au dovedit in sfarsit utile:

alien

– Extraterestrii… apuca Gica sa ingaime, privind hipnotizat catre cele 3 entitati.

– Aveti dreptate stimate domn, vorbi pe un voce robotica unul dintre „aliens”. Va asiguram ca nu va dorim raul, insa suntem intr-o situatie disperata si avem nevoie de ajutor. Ne puteti intelege? Functioneaza translatorul nostru?

Gica se uita in continuare la ei, incapabil sa spuna ceva, insa incuviinta usor din cap.

– Perfect! Reprezentam o civilizatie a pacii, aflata la marginea galaxiei si ne aflam intr-un conflict cu o rasa superioara tehnologic care ameninta planeta noastra. Avem nevoie de aceasta inovatie tehnica a pamantenilor pentru a ne upgrada navele si a ne salva de la o distrugere sigura. Zeci de miliarde de vieti depind de asta! Senzorii nostri au detectat acest obiect ca fiind exact ce avem nevoie, spuse fiinta si arata spre unul din ambalajele de pe un raft.

De noua masina de spalat Innex? intreba timid Gica.

– Da! Am detectat ca este dotata cu o tehnologie superioara, care ne va permite sa economisim mult timp. Avem de gand sa adaptam sistemul computerului de bord al navelor noastre, iar astfel sa obtinem un avantaj tactic in fata inamicului. Ce ne poti spune despre caracteristica asta?

features_slide_2

– Aaaa, a! E cumva ceea ce noi numim tehnologia de programare Turbo care asigura printr-o singura apasare si in doar 2 secunde pornirea masinii si inceperea rapida a ciclului de spalare
Bumbac și Sintetice?

– Exact! O inovatie remarcabila! Civilizatia noastra pretuieste foarte mult timpul, orice minut conteaza!

– Da, da, asa zice si nevasta-mea! sari Gica, fericit ca are lucruri in comun cu „vizitatorii”. Si pentru noi timpul este foarte important, mai ales in ziua de azi cand avem atatea de facut. Puteti afla mai multe la www.indesit.ro si pe… Facebook, adica chestia asta de aici pe care o folosim noi pe Pamant www.facebook.com/IndesitRomania

– Time management-ul este important atat in spatiu cat si pe planeta! Aveti cu adevarat o civilizatie remarcabila, in ciuda celorlalte probleme pe care le-am observat! Vom implementa asimilarea tehnologiei numaidecat. Avem nevoie doar sa ne explicati operatiunile de baza, noi vom replica unul din modelele existente aici la bordul navei noastre si vom pleca.

Dupa doar cateva minute, fiintele extraterestre, care nu mai folosisera niciodata o masina de spalat, cel putin nu una asemanatoare, au inteles tot ce era de stiut despre aceasta minunata inventie a oamenilor, atat de simplu de folosit era Innex. Gica le-am mai mentionat si faptul ca masina Innex include si 3 cicluri rapide: 9 minute pentru reimprospatare, fiind cel mai rapid ciclu de pe piata, 30 de minute sau 1 ora; Innex beneficiaza de 3 optiuni anti-pete pentru indepartarea eficienta a acestora, indiferent de tipul lor, 4 cicluri sport, inclusiv unul pentru pantofii sport si un ciclu anti-miros care elimina rapid mirosurile persistente din haine. Asta pentru ca, s-a gandit el, o lenjerie curata este esentiala intr-un zbor interplanetar 🙂

– Draga pamantean, vom ridica statui in numele tau, iar sute de generatii vor canta imnuri in onoarea ta! Pentru tot ajutorul oferit, ce putem sa iti oferim in schimb?

La momentul respectiv, singurul lucru care a putut trece prin mintea paznicului binevoitor fu promisiunea pe care o facuse nevestei ca va face ordine in apartament si va arunca toate vechiturile pe care le scosese de prin balcon, camara, dulapuri si sertare. Cum nevasta era plecata la maica-sa de cateva zile (insa urma sa se intoarca in acea dimineata), Gica nu se grabise cu ordonatul si pana la urma uitase cu totul. Stia ca era o prostie, insa ii ruga pe cei 3 sa ii rezolve mica problema domestica la plecare.

Totul se facu negru iar pe fundal se auzea alarma de la telefonul mobil, setata „strategic” cu 15 minute inainte de deschiderea depozitului dimineata. Gica se trezi transpirat, uitandu-se in jurul sau. Totul era neschimbat, raftul cazut era intact si la locul sau, nici urma de vizitatorii extraterestri sau de trecerea lor. Gica schita un zambet, gandindu-se cat de improbabil era scenariul pe care il visase. Cumva totusi in sinea sa si-ar fi dorit sa fie adevarat, iar el sa fi contribuit cu adevarat la un razboi spatial si sa fie eroul a miliarde de fiinte, nu un amarat de paznic platit cu un salariu jalnic de care nimeni nu isi va aminti vreodata. Acelasi telefon care i-a dat trezirea suna iarasi, iar dupa ce apasa tasta speaker-ului, vocea inconfundabila a sotiei sale se auzi turuind:

– Ei, nu ma asteptam! Nu doar ca ai facut curat, dar ai facut-o si mai bine ca mine! Si imi place la nebunie tabloul asta 3d cu planetele pe care l-ai pus in living…

Acestea fiind zise, la inceperea unei noi zile de lucru, niciunul din angajatii depozitului nu si-a putut explica de ce Gica radia de fericire si imbratisa noua masina de spalat Innex 😛

XWA-XWE_WASHINGMACHINE_OPD_L

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.